Acasă Politic CÂND CONSPIRAȚIILE DEVIN ADEVĂRURI

CÂND CONSPIRAȚIILE DEVIN ADEVĂRURI

965
0

Alin ALEXANDRU

Aproape 15 luni ipoteza că virusul a fost creat și scăpat din laboratorul din Wuhan a fost considerată conspiraționistă și combătută de țuțerii de serviciu din știință și massmedia. Rețelele sociale au pus avertizări pe postările care au îndrăznit să combată varianta oficială-covidul mâncat de liliac, omul înghite liliacul-și cu asta iată pandemia planetară. Varianta partidului comunist chinez a devenit adevăr de necontestat.

Foto: Alin ALEXANDRU

Iată că acum Joe Biden bate cu pumnul în masă și cere serviciilor secrete un raport despre covidul scăpat din laborator. Și asta în 90 de zile. Să cazi pe spate! Biden și camarila lui au îmbrățișat varianta conspiraționistă. Dar ce l-a apucat? A înnebunit lupul? Vor democrații adevărul? Recunosc că Trump avea dreptate? Nu, nu vă faceți iluzii. Dacă cineva vrea să ascundă mizeria de la Wuhan, aceasta este chiar administrația Biden. Pănă să vă spun de ce Biden îi va albi oficial pe chinezi, să derulăm faptele.

În ianuarie 2020, David Asher, un înalt funcționar al Departamentului de Stat îi înaintează lui Trump un raport fierbinte. În noiembrie 2019, soția unui cercetător din laboratorul din Wuhan a murit de un virus necunoscut. Alți trei colegi de la același loc de muncă au ajuns la spital cu un diagnostic necunoscut. Erau informări brute de pe teren. Președintele se mișcă repede. Interzice brusc la 31 ianuarie cursele aeriene din China. Democrații îl critică vehement denumindu-l zenofob. Nancy Pelosi se pupă cu chinezii în cartierul chinezesc din San Francisco. Doctorul Fauci îl vorbesște pe Trump pe la spate, spunănd că nu era nevoie să oprească avioanele. Ciudată reacție a precautului Fauci care apoi n-a avut nicio greață să propună lockdownul întregii Americi.

Organizația Mondială a Sănătății îi acoperă pe chinezi cât pot, iar apoi împrăștie varianta cu liliacul, luată în brațe de Fauci și propulsată ca explicație oficială. Trump scoate SUA din OMS, considerându-i mincinoși și vănduți Chinei. (În același timp, Trump face o greșeală mare: nu-l concediază pe fachirul Fauci. Și asta avea să-l coste). Democrații sar în sus din nou.

Pe teren, în China, trei ziariști de la Wall Street Journal – unul din puținele ziare necumpărate de democrați – sunt expulzați de guvernul comunist. CNN și compania sunt tratați mai bine pentru că le trâmbițau propaganda. În aceeași perioadă, la Fox News apare Alina Chan, o chinezoaică tobă de carte care lucrează la Harvard și MIT University. Ea afirmă că virusul este scăpat din laborator și nu există dubiu despre asta. Presa democrată o ignoră sau o atacă. Rețelele sociale o dau la fund, tratănd-o de conspiraționistă.

Reprezentantul republican Tom Scott cere Congresului SUA tragerea la răspundere a Chinei. Democrații îl fac, evident, conspiraționist. Trump vorbește despre virusul chinezesc, rupe orice legătură cu comunistul Xi declarând că nu are de gând să vorbească cu el. Din nou, presa și democrații îi sar în cap. O ciudată impresie că aceștia nu lucrează pentru America, ci pentru China.

Directorul CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor) din vremea lui Trump, Robert Redfield, încearcă să-i explice doctorului politruc Sanja Gupta – de la CNN, că este imposibilă varianta cu transmiterea de la liliac la om într-un timp atât de scurt. El pledează pentru varianta scăpării din laborator. Redfield este considerat, evident, conspiraționist și tratat ca atare.

Între timp Fauci și presa se străduiesc să pună măști chinezești americanilor și să închidă economia. Spre bucuria Chinei care iese rapid din pandemie și aprovizionează planeta cu de toate.

Lunile trec și tot mai multe voci științifice ies din corul oficial. Senatorul Rand Paul îl acuză pe Fauci că a subvenționat prin intermediari laboratorul din China.

Se amintește și numele companiei Pfizer în această afacere. Biden și compania îl preiau pe Fauci, îl apară, îl cocoloșesc și-i cioplesc chip de sfânt pentru gloata de proli, ascultători ai adevărului oficial pe care îi poți manevra cum vrei.

La nivel mai mare, Biden revine cu SUA în OMS-ul chinezesc, ba chiar și-n acordul de la Paris -acordul de sinucidere al Americii și prosperitate pentru China. Un cadou pe care Xi știe să-l aprecieze.

Acestea sunt faptele și atunci revenim la întrebarea: de ce democrații se întorc la 180 ̊ și preiau ceea ce ieri numeau conspirație?

Nu-i foarte complicat. Gunoiul începe să pută, oamenii nu mai au chef să tacă, tot mai multe voci denunță minciunile cu aer științific. Când Biden cere serviciilor de informații raportul despre laboratorul din Wuhan în 90 de zile este pentru că în 90 de zile China va fi absolvită de orice vină printr-un raport oficial.

Serviciile vor fi interesate să detecteze toate probele; cine le deține ca apoi să le îngroape. Biden și ai lui sunt ultimii care vor adevărul. Minciuna i-a adus la putere, ea trebuie apărată!

Mai sunt și alte conspirații care înnebunesc puterea progresistă de la Washington. Ați auzit-o pe aceea cu alegerile? Cum care alegeri? Cele mai corecte alegeri din istoria Statelor Unite.

Alin Alexandru trăieşte la Montreal, Canada şi în prezent este Conseiller financier la iA Groupe financier (Industrielle Alliance). În presă a lucrat la Pagini Româneşti şi a fost realizator la Naţional TV, reporter la B1 TV, şi BIZ Révue, redactor şef al secţiunii Economie la Ziarul Curentul, redactor la săptămânalele Expresul de Marţi şi Expres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.