Acasă Cetăţeanul supărat Pe bune, ce aveţi de gând cu noi domnule Primar Chiţac?

Pe bune, ce aveţi de gând cu noi domnule Primar Chiţac?

3929
0
Ioana Manoliu
Ioana Manoliu

Ioana MANOLIU ■

Zilele acestea a fost semnat un contract pentru fuziunea cluburilor şi implicit a echipelor de fotbal Viitorul și Farul Constanța, evident cu intenţia afirmată de a crea o puternică grupare constănţeană în prima ligă, care să şi joace acasă, pe stadionul ei.

Municipalitatea, prin Primarul Vergil Chiţac, şi-a afirmat susţinerea pentru acest demers anunţând că va lansa imediat proiectul pentru construirea unui nou stadion cu 18.000 de locuri dar fără pistă de atletism căci nu este loc pentru aşa ceva, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), pe amplasamentul actualei arene sportive Gheorghe Hagi, rămasă în memoria locală, însă, drept Stadionul Farul.

La Constanţa, pe Stadionul Gheorghe Hagi,  își desfășoară antrenamentele şi sportivi de la atletism și alte ramuri (fotbaliști, voleibaliști, baschetbaliști,  tenismeni, înotători ș.a.m.d. care își întreţin sau îşi perfecţionează pregătirea fizică competiţională, pe pista de atletism, de tartan.

Școli, academii, instituții publice şi de stat susțin pe pista atletică probe de verificare periodică sau examinări de admitere.

Având în vedere că nu există nicio altă bază sportivă cu pistă de atletism în Municipiul Constanța, vă întreb, domnule primar Vergil Chiţac, fost profesor universitar şi modelator de personalităţi, de destine şi de caractere ale tinerilor, unde vor fi efectuate toate activitățile mai sus menționate pe durata realizării proiectului?!

De ce vreţi să vă înscrieţi în rândul demolatorilor în loc să deschideţi seria clăditorilor, păstrând ceea ce este bun, modernizând, conservând de asemenea simboluri locale şi edificând, spre exemplu, o nouă arena sportivă pe un alt amplasament, undeva unde vor putea să fie asigurate şi locuri de parcare, unde va exista acces urban facil, fără să supraaglomeraţi o zonă centrală a oraşului, pe unde cetăţenii de abia mai pot să se strecoare într-o zi obişnuită, către casele lor sau la locurile de muncă?   

De ce funcţionarii publici din Constanţa, indiferent de rangul lor, aşează mereu boii înaintea carului?

Atletismul constănțean chiar va ajunge din sport olimpic o simplă amintire nostalgică?

La o populație de circa 300.000 locuitori, Constanța este al cincilea municipiu pe țară, alunecând abrupt în ultimii 30 de ani, de pe locul al doilea, din cauza nepăsării şi delăsării autorităţilor. Când va avea acest oraș o bază demnă de competiții internaționale care ar aduce beneficii și bugetului local?

Repet, pe o bază de atletism se pot antrena și sportivi de altă categorie, se pot face abonamente pentru amatori, care să contribuie la întreținerea bazei, se pot organiza competiții internaționale de atletism care ar fi un plus pentru Municipiul Constanța. De ce se amână realizarea ei?

Conform legii educației fizice și a sportului nr. 69/2000, „schimbarea destinației sau desființarea unei baze sportive…. se va putea face prin construirea PREALABILĂ a altei baze sportive similare…”,  ori o bază similară nu s-a construit, încă, în Constanța și nici măcar nu este demarată vreo lucrare în acest sens. Atunci cum se poate începe demolarea stadionului în vederea noului proiect?

N. R. Ioana Manoliu este atletă, legitimată la C. S. Farul Constanţa, multiplă comanioană naţională, anul acesta, în urma rezultatelor obţinute, reuşind calificarea la Campionatul European de Atletism, pentru proba de Triplusalt. Din nefericire, o dublă fractură de peroneu suferită în timpul ultimei competiţii o va reţine o perioadă de timp în afara concursurilor. Ioana Manoliu, pregătită de antrenoarea Carmen Botea, s-a clasat anul acesta pe Locul 1, medalie de aur, la Campionaatul Naţional de Atletism, la proba Săritura în lugine (Tineret) şi locul doi, Medalie de Argint la categoria Seniori, la aceiaşi probă şi locul doi la Triplusalt.

Ea este studentă în anul al doilea la Facultatea de Medicină a Universităţii Ovidius din Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.