Acasă VREM O ŢARĂ CA AFARĂ ! Lupul paznic la stână, sau cum să nu faci ce face popa

Lupul paznic la stână, sau cum să nu faci ce face popa

1524
0

Leonard MOCANU

Spuneam mai de multe ori că degeaba România are cele mai bune și mai moderne legi (aiurea, nu le are, dar să zicem așa), dacă ele nu sunt aplicate, iar cei puși să vegheze la respectarea lor sunt primii care le încalcă.

În această dimineață, mă aflam la volan la Far, în Constanța, primul la semafor, către Mangalia. Pe banda de lângă mine, în dreapta, oprește un Logan de poliție (număr MAI), iar agentul de la volan se pune pe butonat telefonul. Se face verde, plec, iar în maxim 100 de metri ”organul” ajunge de pe banda 1 pe banda 3. Eu ajunsesem cam la 50-55 la ora, iar el avea deja 50-100 metri în fața mea. La trecerea de pietoni de la Billa, o cetățeană era angajată în traversare, pe contrasens, e adevărat, dar acest aspect nu l-a impresionat pe musiu.

Ajuns în punctul de maximă înălțime al străzii, am mai distins doar umbra Loganului, dincolo de sensul giratoriu de la Doraly. Fără girofar sau semnale sonore care să dea măcar impresia că mergea la o intervenție. Și cu girofarul e o chestie, pentru că am văzut destule mașini de poliție (s-au molipsit și cei de la ”locală”) pornind girofarul și sirena înainte de o intersecție cu semaforul pe roșu, creând harababură la fața locului, trecând candid și continuându-și deplasarea în ”silenzio stampa”.

Mă gândesc cum ar fi stat lucrurile dacă orice nefericit posesor de permis ar fi procedat la fel ca nenea din poveste, iar el ar fi fost pe jos, în misiune de impunere a legii. Câte permise ar fi trebuit să piardă nefericitul în nu mai mult de 500 de metri?

Ce îmi pare rău, că totul s-a petrecut prea repede și nu am avut timp să-i rețin numărul de înmatriculare și nici nu aveam cameră pe mașină să imortalizez secvența.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.