Acasă Eveniment Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind probează cu documente risipa banilor publici la...

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind probează cu documente risipa banilor publici la TVR şi cere anchetarea vinovaţilor

700
0

Dan MIHĂESCU ■

Cristi Godinac, preşedinte SRJ MediaSind

După doi ani de procese, conducerea Societăţii Române de Televiziune (SRTV) a fost obligată de instanţă să facă publice noi probe ale dezmățului financiar din instituție, pe care Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind (SRJ MediaSind) le sesizase şi astfel avem dovada materială cum Televiziunea Română a contractat transmisii de evenimente sportive în valoare de 683.621 euro din care 414.771 euro au fost bani cheltuiți degeaba, din bugetul public, informează un comunicat de presă transmis marţi, 11 ianuarie 2022, de Departamentul de comunicare al sindicatului!

Potrivit sursei citate, după doi ani de procese, obligată de Hotărârea definitivă a Curții de Apel București din Dosarul nr.4028/3/2020, conducerea SRTV a fost nevoită să pună la dispoziția SRJ MediaSind și a filialei MediaSind TVR, cuantumul sumelor cheltuite discreționar de către administrație în contractul încheiat cu SC Playbook International, în valoare de 683.621,60 euro, pentru furnizare imagini de la evenimente sportive.

Din răspunsul TVR (atașat), întocmit în baza informațiilor transmise de conducerea Departamentului Emisiuni și Știri Sportive, reiese că în TVR banii publici se cheltuiesc în total dispreț față de instituție și față de cetățeni. Astfel, în perioada mai 2017-noiembrie 2018, TVR a difuzat câteva transmisii sportive de la campionatele de Hockey, de la Campionatele Mondiale de Curling Feminin si Curling Masculin și câteva episoade din FIS Magazine, pentru care a plătit suma de  92.164,46 euro! Inexplicabil, TVR a mai plătit aceleiași firme, pentru evenimente nedifuzate”, suma de 34 639,53 euro! În perioada septembrie 2017-noiembrie 2018, administrația TVR a plătit şi 97.739,89 euro pentru retransmisia câtorva meciuri din Liga Italiană de Baschet, Liga Italiană de Volei și Liga Endessa Baschet şi tot odată, halucinant, au fost achitați 77.517,83 euro și pentru „evenimente nedifuzate”, se arată în comunicatul de presă.

Luând în calcul cei 112.157,36 euro plătiți în total pentru evenimente nedifuzate și având în vedere că datoria restantă a TVR către SC Playbook International este de 302.613,87 euro, la care se adaugă penalitățile de întârziere, rezultă că din cei 683.621.60 euro contractați, 414.771,23 euro sunt bani cheltuiți degeaba din bugetul public!

„Având în vedere aceste fapte care ne duc cu gândul ori la incompetență ori la fapte de corupție, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu Filiala MediaSind TVR solicită conducerii TVR și Curții de Conturi analizeze de urgență această tranzacție comercială, derulată în detrimentul instituției publice de presă și a publicului, iar în cazul în care situația o impune, să  solicite intervenția organelor de cercetare penală”, solicită SRJ MediaSind!

În acest procesul inteantat SRTV, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a fost reprezentat de casa de avocatură coordonată de av. Dan Iordache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.