Acasă Eveniment Trompetei lui Putin, îi răspundem: Pe aici nu se trece!

Trompetei lui Putin, îi răspundem: Pe aici nu se trece!

1359
2

Manuel VLĂDUȚ ■

  “Cu astfel de compatrioți, nu mai avem nevoie de dușmani!”Sentinela

Când tobele războiului încep să bată şi trompetele prind să răsune pe lângă, una câte una, una mai tare ca alta, spre spaima unora… și bucuria altora! Așa și ,,trompeta,, rusească, Uniunea Rutenilor Subcarpatici din România – vajnică reprezentantă a minorității rușilor(rutenilor), cu sediul în Sighetul Marmației, Maramureș.

Mihai Lauruc sursă Facebook

Într-un articol de pe siteul evz.ro din 27 ianuarie 2022, apare bizarul „avertisment” că Ardealul va fi luat de către Ungaria. Autorul articolului – Dumitru Pânzaru, arată că acest lucru este susținut de Uniunea Rutenilor Subcarpatici din România, care prin președintele său Mihai Lauruc, lansează un „Apel la discernământ” care poate fi citit integral pe pagina sa de Facebook: în care, cu un ton domol și pacifist, „cu profundă și legitimă îngrijorare” arată „că în prezent au loc, în țara noastră și în cele din apropiere, pregătiri pentru un război împotriva Federației Ruse, operațiuni efectuate de către SUA & NATO, scop în care pe teritoriul țării noastre sunt masate trupe străine și este adus armament din străinătate.” Și că, „În eventualitatea tot mai probabilă că vom fi siliți din nou să mergem la război alături de NATO împotriva Federației Ruse și, dacă cu o probabilitatea și mai mare, vom pierde din nou războiul, atunci sfâșierea României nu va mai putea fi evitată, Ardealul va fi luat de către Ungaria, Dobrogea de către Bulgaria, Banatul de către Serbia iar Moldova dintre Carpați și Prut împreună cu Moldova dintre Prut și Nistru vor forma o singură țară sub guvernarea puterii învingătoare. Viitoarea Românie va fi redusă la două județe Ilfov și Ialomița”.

Sursa: Site URSR. Moscova, Centrul Internațional ‘’Matita Rusinov’’, Conferința ‘’Republica Rutenia Subcarpatică ca succesor al RSSU în raport cu Ucraina

Apoi președintele inimoasei Uniuni a Rutenilor Subcarpatici, care ar reprezenta pe cei 60.000 de cetățeni români de naționalitate rusă (ruteană), dar care conform datelor publicate pe siteul oficial rutenii-subcarpatici.ro, numără puțin peste 600 de membri, lansează o serie de “soluții” imperative și imediate: “Catastrofa poate fi evitată prin câteva măsuri hotărâte și imediate. Țărilor străine (USA, Franța etc.) să li se ceară ferm să-și retragă, de urgență, trupele și armamentul de pe teritoriul României. România să nu intre în cârdășie cu o Ucraină ostilă României împotriva Rusiei. Iar în viitorul cât mai apropiat să se organizeze un Referendum național, în cadrul căruia poporul român să fie întrebat dacă nu ar prefera o Românie neutră, precum Elveția sau unele țări din nordul Europei”.

            Interesant este, de unde știe cu așa precizie celovekul ăsta, cum va fi tranșată România pe bucăți, după o eventuală înfrângere militară într-un conflict la care nu a luat parte?… Și a cui portavoce sau trompetă este acest domn, ale cărui măsuri propuse seamănă izbitor de mult cu cererile punitive ale lui Putin, la adresa NATO și implicit României? Cine este și ale cui interese le reprezintă acest Mihai Lauruc cu a sa Uniune, de altfel “onest” cetățean roman, compatriot – cum s-ar zice?

Și mai interesante sunt declarațiile pro-ruse ale liderului grupului de inițiativă – Dr. Nicodim Gavrilescu, exprimate în același “Apel la discernământ”, care zice: ”Afirmația că Rusia ar fi „agresivă” față de Ucraina este de asemenea falsă, pentru că Ucraina de azi deține întinse teritorii care sunt rusești, nu ucrainene, iar mai mult de o treime din populația Ucrainei actuale este vorbitoare de rusă, ruteană nu de ucraineană. Prin urmare, aici poate fi vorba doar de un război civil în interiorul acestei țări.

Sursă: Site URSR

În definitiv „problema ucraineană”, în măsura în care aceasta a fost creată artificial prin ingerințe politice străine, este o problemă a Rusiei nu a SUA, după cum Ucraina este o parte componentă a lumii geografice și culturale ruso-slave, nu a celei anglo-saxone.

Suntem categoric împotriva eventualității ca România să fie târâtă, într-un război care nu este al nostru, alături de Ucraina și împotriva Federației Ruse. Pentru că, în eventualitatea izbucnirii războiului, Rusia, care își va juca cu disperare cartea propriei sale supraviețuiri, este sigur că va riposta nuclear împotriva bazelor americane, iar zone întinse din apropierea localităților Deveselu, Kogălniceanu, Câmpia Turzii și Cincu din România vor fi transformate în imense deșerturi radioactive”.

Ar părea simple păreri personale, dacă nu ar fi declarația oficială a acestei Uniuni a Rutenilor… care face astfel oficiile de ambasadoare neacreditată a Rusiei, la vedere și fără nici o perdea! Cine o fi oare în spatele acestei splendide Uniuni? Chiar mama Rusia? Nu chiar!? Dar cu câtă dragoste îl numește Uniunea, pe Valeri Kuzmin – ambasadorul Rusiei la București, “Fratele mai Mare” pe siteul său oficial, puteți vedea aici: rutenii-subcarpatici.ro/evenimente/politica că deh… sângele apă nu se face!

Mă întreb, oare reprezentantul din Parlamentul României ai acestor concetățeni ruteni, deputatul și proeuropeanul Iulius Marian Firkzac, știe despre poziția lor antioccidentală și prorusă? Nu ia nimeni nici o măsură împotriva acestor trompete proruse care amenință voalat cu dezmembrarea României, dacă nu renunțăm la aliații noștri din NATO?

Sură: Site URSR

Voi aminti aici, în câteva rânduri, “beneficiile” de care a avut parte poporul român din partea Rusiei de-a lungul istoriei, fie ea Rusia Țaristă sau Rusia Bolșevică:

·  În 1812, pentru prima dată în istorie, Rusia anexa jumătatea estică a Moldovei de dincolo de Prut, Basarabia. Și ar fi luat toată Moldova, dacă nu ar fi fost între timp invadată de Napoleon…

·  În 1878, drept răsplată pentru ajutorul militar dat de români împotriva turcilor, Rusia anexează și sudul Basarabiei, cedând doar sub presiune occidentala, dreptul României asupra Dobrogei.

·  În 1917, în plin Război Mondial, aliații ruși transformați în bande bolșevice, au părăsit tranșeele și ne-au lăsat să luptăm singuri cu armatele lui Von Mackensen, pe care cu ajutorul lui Dumnezeu și al prietenilor francezi, le-am zdrobit la Mărăști – Mărășești – Oituz, sub deviza scrisă cu sânge: ,,Pe aici nu se trece!,,

·  În 1919, chiar dacă războiul se terminase, Armata Română se lupta pe Nistru cu bandele bolșevice rusești și la Budapesta cu bolșevicii unguri, salvând astfel pentru 25 de ani Europa de Est de ciuma comunistă.

·  În 1940, prin dictatul lui Stalin și Hitler, Basarabia, Bucovina de Nord, Herța, Transilvania și Cadrilaterul erau rupte din trupul Țării, iar mii de români erau uciși de ruși și ucraineni la Fântâna Albă și în Basarabia, în timp ce alte zeci de mii erau deportați și exterminați în Gulagul rusesc.

·  După 23 august 1944, alte zeci și sute de mii de români, prizonieri de război și deportați, au fost maltratați, omorâți, exterminați de ruși în Siberia! Apoi alte zeci de mii, trimiși în linia întâi a războiului împotriva germanilor, foștii aliați. 11.000 de ostași români au murit numai la Oarba de Mureș, trimiși de comandantul rus Serghei Trofimenco la atac frontal spre măcel, pentru a cuceri un simplu deal: Sângeorgiu. Unsprezece mii!!

·  După 1947, sub bocancul sovieto-rus s-a instaurat comunismul în România, în acea Românie care l-a ținut mai bine de 25 de ani la distanță, de o întreagă Europă!

   Și voi aminti, pentru cine este interesat, care a fost motivul pentru care noi, românii am optat să intrăm în NATO: în contextul prăbușirii comunismului în România în decembrie 1989 și a Uniunii Sovietice, deci implicit și a alianței Tratatului de la Varșovia, România a inițiat încă din anul 1990, apoi 1993, discuții pentru aderarea la NATO, din nevoia sa vitală de securitate. După un lung parteneriat cu NATO și SUA, marcat prin participări cu trupe de menținere a păcii în fosta Iugoslavie, Albania, Afghanistan și Irak, după încercarea nereușită de aderare la NATO din 1997, care a avut ca urmare renunțarea la Teritoriile Ocupate de sovietici în favoarea Ucrainei, prin Tratatul de bază semnat cu aceasta, România reușește să se alăture celei mai mari și puternice alianțe militare din istorie la 4 martie 2004, Alianța Atlanticului de Nord – NATO.

Iar acum, după atâtea sacrificii și sub amenințarea directă sau voalată a unor personaje care nu sunt altceva decât portavocea intereselor străine neamului românesc şi în cazul de faţă am identificat chiar o trompetă putinistă, să renunțăm la ultima garanție a securității noastre în fața tăvălugului rusesc?…

  Cât se poate de fals!

            Iată în final, răspunsul nostru pentru toți cei care cred că vom ceda vreodată vreo palmă de pământ, fără luptă, cu sau fără aliați:

„Pe aici nu se trece!” iar camarazilor care se identifică cu sloganul „Patria a priori!”, le urăm: ţinta în vizor!

2 COMENTARII

  1. „Trompetele/conservele rusești” au fost menținute și „întreținute” bine după al doilea mondial, chiar dacă activitatea lor a fost mai redusă după retragerea trupelor rusești din țară noastră. E drept că nu mai sunt foarte mulți/ unanimitate români care să adopte postura „Pe aici nu se trece! “, dar sunt suficienți care nu și-au pierdut identitatea națională, vor adopta atitudinea specifică și vor” bisa” acel slogan din primul mondial oriunde va fi nevoie! „Hei, aici la noi, pe acest pământ, / Oameni buni au fost, oameni buni mai sunt! “

  2. Cu mulți, mulți ani inainte ca Putin să se nască, din motive necunoscute nici până astăzi, oltenii noștri au declarat război chinezilor. Au inarmat culele, au hranit caii, au mobilizat plăieșii și au trimis iscoade in toate zările ca să vadă cu ochii lor, miscările dușmanului. Dar, cerul s-a innegrit de zburătore dușmane, și mulți, multi dusmani veneau, așa că iscoadele au aprins focurile si au dat alarma. Mare bucurie s-a iscat la gândul că o să nimicească dușmanii vitejeste, imediat ce acestia vor atinge pământul juveţilor. Se intrunește rapid CSAT oltenesc, să șlefuiască ultimele detalii ale victorieie dar, Sucă – paharnic la Zaibăr, intreabă novice si cu glas aproape șoptit: Și unde o să-i ingropăm?
    Putem trage o concluzie:
    În Uniunea Rutenilor Subcarpatici din România, sunt admisi doar „trompetistii”. Stii ce zic!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.