Acasă FOILETON El a vrut să fie Nicuşor Constantinescu

El a vrut să fie Nicuşor Constantinescu

940
0
Sursă: Editare foto Darth Vader
Sursă: Editare foto Darth Vader

Dan MIHĂESCU

Donquijotisme
Cavalerul Cauzelor Pierdute

Am crezut că le văzusem şi auzisem pe toate vrutele şi nevrutele, făcutele şi nefăcutele atunci când o copilă de şase ani, întrebată la şcoală ce-şi doreşte să devină ca adult a spus că vrea să ajungă “casnică cu soţ bogat”.

Acum însă rămân perplex când mă uit la manevrele de învăluire desfăşurate în teren de Soldatul Fanfaron şi descopăr, pe zi ce trece,că el pare să-şi fi dorit Calea Întunecată a Super-răufăcătorului, cum se zice, şi a dorit să fie, când se face mare, aliasul lui Nicuşor Constantinescu, un fel de Darth Vader de-al nostru.

El, cel ales la un moment dat pentru a fi miluit cu unele dintre cele mai importante funcţii şi onoruri militare şi civile, rector, comandant, senator, şeful delegaţiei parlamentare la NATO, ba chiar ar fi putut să-şi împovăreze umerii şi cu câte două stele, a fost sortit să cadă-n patima asta parşivă a dedublării şi să-şi aleagă alias pe Nicuşor Constantinescu. Hai, aş mai fi înţeles dacă era vorba de Mazăre, mi se părea mai ofertant personajul şi putea să-şi pună şi cercei sau strune ori să se facă Tutancamon, în fiecare vară, pe riviera din Mamaia. Dar nu, el asta şi-a dorit, să fie Nicuşor Constantinescu ot Constanţa.

A spart bani Nicuşor Constantinescu cu cluburile de handbal şi de rugby, de la Consiliul Judeţean, face şi al nostru un club cu 76 de ramuri sportive şi bagă dintr-un foc 100.000 de lei, doar capital de înfiinţare, deşi toată lumea se aştepta ca Primăria Constanţa să preia şi să susţină pe mai departe palmaresul şi tradiţia CS Farul.

A intrat Nicuşor în belele şi i-a băgat şi pe alţii cu banii publici tocaţi pe evenimente artistice după ce a înfiinţat Fundaţia Culturală Fantasio, la Consiliul Judeţean Constanţa, nu s-a lăsat nici al nostru şi pune Consiliul Local Constanța să aprobe înființarea Fundației Pontica căreia îi alocă, 500.000 de lei ca să pornească în lumea artei şi spectacolelor.

Foto: Dan Mihăescu (Nicuşor Constantinescu costum Darth Vader)

S-a legat Nicuşor ‘la cap’ cu Herghelia Mangalia, hop şi Darth Vader al nostru cu o herghelie cum nu s-a mai văzut de cai putere achiziţionaţi printr-un contract de leasing operațional pentru patru ani pentru 35 de mașini de la o firmă din Argeș.

Din voinţa lui Nicuşor Constantinescu, s-a pricopsit Consiliul Judeţean Constanţa cu Portul Izvoarele (Comuna Lipniţa) de pe Dunăre, achiziţie la care procurorii au stabilit un prejudiciu de 1.269.486,85 lei, provocat statului român, hop şi Darth Vader de Constanţa cu pretenţii de preluare şi administrare a Portului turistic Tomis.

Ce să zic; nu sunt un fan al genului dark film (film noir /fr.) nici al comediei negre, dar părerea mea, după cum văd că evoluează lucrurile, este că circul continuă. Noi nu avem decât de aşteptat şi nu lucruri bune ci deznodăminte văzute în alte filme, deja.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.