Acasă Economic În Portul Constanţa este încărcată la export prima navă cu cereale ucrainene

În Portul Constanţa este încărcată la export prima navă cu cereale ucrainene

1605
0

Dan MIHĂESCU ■

Preşedintele Organizaţiei Patronale CONSTANŢA PORT BUSINESS ASSOCIATION, ing. Viorel Panait a declarat că efortul general de sprijinire a exporturilor Ucrainei este susţinut de comunitatea operatorilor de mărfuri de pe platforma portuară.

“Comvex S. A, spre exemplu, s-a implicat în realizarea unui lanţ logistic pentru preluarea partidelor de mărfuri expediate de partenerii ucraineni şi aducerea în Portul Constanţa de unde le expediem destinatarilor finali, prin terminalele noastre specializate. Primim mărfurile atât pe calea ferată cât şi cu barjele, pe Canalul Dunăre Marea Neagră, fiind vorba de porumb, alte cereale, minereu de fier şi evaluăm o propunere pentru exportul de cărbune. Chiar acum pregătim un vapor pentru a pleca spre destinatarul final cu marfă vrac ucraineană”, a declarat Viorel Panait.

Operatorii români colaborează cu principalii traderi ucraineni de pe piaţa exporturilor de minereuri şi cereale precum: ArcelorMittal Krivoy Rog, Metinvest, Ferexpo şi Trans Agro.

Dan Mihăescu

La rândul său şi directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa, Florin Goidea, a confirmat pentru Sentinela că au început să sosească mărfuri la export din Ucraina, în partide mici, cu barje fluviale şi vagoane de tren.

“Se depun însă eforturi pentru a facilita aceste transporturi, prin crearea de coridoare verzi pentru transportul naval, rutier și feroviar. Se dorește capacitarea la maximum a tuturor rutelor de transport spre și dinspre Ucraina, pentru a prelua toate cantitățile de cereale care vor tranzita portul Constanța”, a declarat Florin Goidea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.