Acasă Caplimpede Cine s-a mai cuibărit în ultimul timp la SC RAJA SA ?

Cine s-a mai cuibărit în ultimul timp la SC RAJA SA ?

982
0

Dan MIHĂESCU ■

Născut, crescut şi îmbătrânit ca zoon politikon obişnuiam să tratez viaţa din acvariul constănţean în tempoul caragialian al dictonului „La vremuri noi tot noi”, căci aici exista singura instituţia ce patentase un perpetuum mobile politic – S. C. RAJA S. A.

Foto: Dan Mihăescu

Dar au venit alegerile locale din septembrie 2020 şi s-a întâmplat din nou cea ce parcă prevestise Caragiale în articolul 1907 din primăvară până’n toamnă: „A căzut un guvern şi a venit altul, îndată, toată administraţia ţării, şi cea de Stat, şi cea de judeţ, şi cea comunală — de la prefecţi şi secretari generali de ministere, până la cel din urmă agent de poliţie şi până la moaşa de mahala — se înlocuieşte… pentru mai mare expeditivitate chiar pe cale telegrafică. O clientelă pleacă, alta vine; flămânzii trec la masă, sătuii la penitenţă. Şi asta aşa, mereu şi pe rând, din trei în trei ani, ba şi mai des uneori”.

S-au tulburat apele în acvariul politic constănţean şi chiar dacă şi la RAJA S. A. a fost nevoie să-şi mai schimbe câte unii cărarea la freză sau să lase libere locurile din capul mesei, tihna şi liniştea de aici n-au fost tulburate. Ba din contră, se poate spune că toţi s-au aşezat în deplină pace şi armonie. Până şi ultimul sosit s-a cuibărit cum a putut mai bine, chiar în calea directorului general, pe aleea către birou. Dar lumea-i dă pace; nu se ştie prea bine al cui e, cine l-a adus şi l-a lăsat aşa în drum ca doar, doar să se împidice cineva de el şi apoi să vezi încurcătură cu acuzaţii de segregare, abuz de funcţie, hărţuire, alte şi alte…din astea.

Foto: Dan Mihăescu

Şi uite aşa, bestiarul superbului parc ce înconjoară sediul central al SC RAJA S. A, cel mai mare operator zonal ce asigură servicii de apă şi canalizare în şapte judeţe din România, s-a întregit cu o familie de pescăruş ce şi-a făcut cuib şi cloceşte pe sol, între tulpina unui pin bătrân şi aleea de acces la clădirea centrală de birouri.

Superb gest simbolic de renaştere a naturii pentru acest început timid de primăvară, chiar şi pentru zoon politikon, cum ziceam!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.