Acasă FOILETON Primarul Virtual al Constanţei a dat cinstea pe rușine și pacea pe...

Primarul Virtual al Constanţei a dat cinstea pe rușine și pacea pe gâlceavă!

889
0

Dan MIHĂESCU

Măcar dacă ar fi tocit şi el buchea cărţilor răsfoind Amintiri din copilărie sau povestirile lui Creangă pe când probabil mergea cu gâştele la păscut pe malul gârlei, poate că ar fi deprins baza moralei populare din aceste texte, precum: “Cată să nu dăm cinstea pe ruşine şi pacea pe gâlceavă” ori “Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”. Dar pare-se că nu, că a trecut prin micile bucuri ale copilăriei ca gâsca prin apă şi odată plecat de acasă…asta a fost, s-a nărăvit în viaţă cum a putut, cât să-i fie bine.

Donquijotisme
Cavalerul Cauzelor Pierdute

Şi uite astfel, bănuiesc că în lipsa lecturilor obligatorii din şcoala primară, în Săptămâna Mare din Postul Paştelui Ortodox 2022, primarul Vergil Chiţac a dat pacea pe gâlceavă, făcându-le artiştilor plastici constănţeni ceea ce lui nu i-ar fi plăcut să păţească, adică le-a stricat oamenilor cheful de viaţă redactând un proiect de Hotărâre de Consiliu Local Municipal Constanţa pentru revocarea dreptului de folosinţă gratuită a atelierelor de creaţie şi evacuarea din aceste spaţii în termen de două luni, pentru şedinţa online din 29 aprilie a. c.  Decizie luată de primar, zice el, după ce în repetate rânduri Poliţia Locală, trimisă în control, ar fi constatat neconformităţi de întreţinere precum:

●imobilul situat în bd. Ferdinand nr. 79, bl. AR2, parter, se prezintă în stare insalubră, zugrăveli interioare deteriorate, urme de mucegai, instalaţii electrice cu deficienţe, tâmplărie ferestre şi uşi cu vopsitorii scorojite, faţada imobilului este murdărită de graffiti si prezintă infiltraţii;

●imobilul situat în str. Mihai Eminescu nr. 22: bucăţi din zidărie desprinse la nivelul streaşinii aferente faţadei de Nord; fisuri, urme de mucegai şi infiltraţii prezente pe faţadele de Sud, Est şi Vest, acoperiş cu deficienţe constructive la nivelul streaşinii; la interior au fost constatate tencuieli şi zugrăveli deteriorate, mucegai şi infiltraţii; împrejmuirea realizată din plăci de beton armat este înclinată, prezintă deficienţe structurale şi este murdărită de graffiti;

●imobilul situat în bd. Mamaia nr. 302, compus din 2 corpuri de clădire prezintă deficienţe la nivelul faţadelor, respectiv terasit deteriorat, urme de igrasie la nivelul streaşinii, vopsitorii scorojite, jgheaburi şi burlane parțial deteriorate; împrejmuirea prezintă deficienţe la nivelul vopsitoriilor.

Contestarea imediată şi vehementă în presă a manevrei de deposedare a locatarilor de drept şi evacuarea acestora din atelierele de creaţie a dus, după cum era de aşteptat, la o repliere a “primarului virtual” ce convoacă în şedinţe onlice forul deliberativ municipal, pe o poziţie de tergiversare a deznodământului, invocând neînţelegerea intenţiei de a face bine şi deficienţe de formă în formularea HCLM. Nimic mai mult, Doamne fereştre, ce naiba, oameni suntem şi noi, cică ar fi zis omul blamat de toată lumea şi ca să lămurească lucrurile aşterne câteva rânduri de suflet pe pagina de facebook Primăria Constanța.

…Doar că ce să vezi ghinion. Doi subalterni de-ai “primarului virtual” Vergil Chiţac, agenţi ai Poliţiei Locale Constanţa, par să fi citit la şcoală Amintirile din copilărie de Ion Creangă şi n-au acceptat să dea “cinstea pe ruşine şi pacea pe gâlceavă”. Astfel, întocmesc  singura Notă de Constatare cu nr. 23807, încheiată la faţa locului pe 11.02.2022, în urma controlului efectuat la atelierele de creaţie de pe Bd. Mamaia 302, în care nu semnalează nimic deosebit şi stabilesc doar că toate sunt la locul lor, aşa cum de altfel susţinea şi preşedintele Filialei Constanţa 1 a UAPR, Florentin Sîrbu.

Nasol, nu-i aşa ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.