Acasă APĂRARE Eurasian Partnership MCM Dive 22-exercițiu multinațional de luptă împotriva minelor în Marea...

Eurasian Partnership MCM Dive 22-exercițiu multinațional de luptă împotriva minelor în Marea Neagră condus de Centrul 39 Scafandri

564
0

Dan MIHĂESCU ■

Forțele Navale Române (FNR) organizează în perioada 1-5 august, a XII-a ediție a exercițiului multinațional Eurasian Partnership MCM Dive 22 în raioane maritime din largul țărmului României de la Marea Neagră și în portul militar Constanța, informează un comunicat de presă transmis joi de Statul Major al Forțelor Navale.

Potrivit sursei citate, în exercițiul condus de Centrul 39 Scafandri sunt implicaţi 240 de militari români și aproximativ 60 de militari străini din Azerbaidjan, Bulgaria, Franța, Georgia, Statele Unite ale Americii și Turcia precum şi 11 nave şi ambarcaţiuni din structura Forțelor Navale Române (FNR).

Astfel, la exerciţiul multinaţional vor evolua pe mare: Puitorul de Mine și Plase (PMP) 274 „Viceamiral Constantin Bălescu”, Dragorul Maritim (DM) 29 „Locotenent Dimitrie Nicolescu”, Nava Maritimă de Sprijin și Intervenție (NMSI) cu scafandri „Grozavul”, două remorchere de radă și port, cinci ambarcațiuni rapide (RHIB). De asemenea sunt alocate şi alte resurse precum: un centru de mine specializat în culegerea de date specifice, o celulă de meteorologie și oceanografie (METOC), un scafandru salvator specializat în misiunile de evacuare medicală (MEDEVAC), două detașamente EOD (Explosive Ordnance Disposal) pentru ape puțin adânci și pentru mine istorice, precum și un detașament de scafandri de mare adâncime, iar din partea Forțelor Aeriene Române participă un elicopter MEDEVAC, de la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”.

Exercițiul „EP MCM DIVE 22” contribuie la creșterea nivelului de instruire în domeniile de luptă împotriva dispozitivelor explozive improvizate și contra minelor, precum și la consolidarea interoperabilității dintre forțele participante. Totodată, desfășurarea exercițiului are rolul de a dezvolta relațiile dintre Forțele Navale Române și militarii forțelor navale și gărzilor de coastă implicate în activitățile de instruire conduse de Centrul de Scafandri din Constanța.

Festivitatea de deschidere a Exercițiului multinațional „Eurasian Partnership MCM Dive 22” va avea loc luni, 1 august, ora 09.00, în portul militar Constanța, după care militarii participanți vor începe activitățile comune de instruire cu partenerii străini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.