Acasă Utilitare Aproape 1 milion de lei investiţi de Primăria Valu lui Traian într-un...

Aproape 1 milion de lei investiţi de Primăria Valu lui Traian într-un nou proiect şcolar

438
0
Sursa: Primăria Valu lui Traian
Sursa: Primăria Valu lui Traian

La început de nou an școlar (2022-2023) primarul comunei Valu lui Traian –Florin Mitroi, anunță finalizarea proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii TIC destinată educației la nivelul unităților școlare din Comună Valu lui Traian, în scopul îmbunătățirii procesului de E-Educație și reducerii riscurilor de infectare a elevilor cu Cronavirusul SARS-CoV-2”.

Proiectul, în valoare totală de 980. 852, 76 lei fără TVA, a fost implementat în două clădiri în care funcționează unități de învățământ, respectiv: Școala Gimnazială Nr. 1 Valu lui Traian, Calea Dobrogei, Nr. 47, Cod 907300, la nivelul căreia derulează activități didactice un număr de 884 de elevi și către care vor fi distribuite 645 de tablete și 53 de laptopuri pentru cadrele didactice. Diferența dintre numărul de 884 de elevi înmatriculați și numărul de 645 de elevi pentru care s-au solicită tablete prin prezența aplicație este reprezentată de un număr de 239 de elevi cărora le-au fost repartizate tablete prin Programul Național „Școala de Acasă”. De asemenea, s-au dotat sălile de clasă cu 22 de camere web conferință, 16 proiectoare, 16 ecrane de proiecție, 22 routere wireless, 6 table interactive și 30 de tablete grafice.

Școala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu” Valu lui Traian, Str. Mihai Eminescu, Nr. 157, Cod 907300, la nivelul căreia derulează activități didactice un număr de 496 de elevi și către care vor fi distribuite 471 de tablete și 10 laptopuri pentru cadrele didactice. Diferența dintre numărul de 496 de elevi înmatriculați și numărul de 471 de elevi pentru care s-au solicităt tablete prin prezența aplicație este reprezentată de un număr de 25 de elevi cărora le-au fost repartizate tablete prin Programul Național „Școala de Acasă”.

De asemenea, au fost dotate sălile de clasă cu 18 camere web conferință, 18 routere wireless și 3 table interactive. La nivelul ambelor instituții de învățământ există internet permanent de calitate bună, însă extinderea infrastructurii hardware propusă prin prezena aplicație induce necesitatea extinderii și reconfigurării rețelelor LAN existente la nivelul ambelor unități de învățământ, astfel încât să fie asigurat și suportul hardware necesar desfășurării unui proces educațional online eficient și productiv. În ceea ce privește componentă de configurare a rețelelor LAN a rezultat necesitatea instalării unui număr de 15 hotspoturi, 2 switch-uri, 915 metri de cablu și 50 mufe RJ 45 cât. 6 pentru Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian și a unui număr de 14 hotspoturi, 2 switch-uri, 840 metri de cablu și 45 mufe RJ 45 cât. 6 pentru Școala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu”.

“Ne bucurăm că reușim să atragem fonduri în continuare pentru dezvoltarea comunei și pentru a crea o bunăstare cetățenilor din Valu lui Traian, tinerii reprezintă viitorul nostru și trebuie să le oferim acces la o educație corectă și să le punem la dispoziție toate condițiile unei școli cu standarde europene”, a subliniat Florin Mitroi, referindu-se la finalizarea acestui nou proiect educativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.