Acasă FOILETON Sărbători fericite doar la Primăria Constanţa…

Sărbători fericite doar la Primăria Constanţa…

719
0

Dan MIHĂESCU ■

Acum chiar că m-am dumirit! Vergil Chiţac, amiralul contra, are comportamentul soţiei de vaporean pe mâna căreia a încăput cardul bancar de salariu al soţului, în timp ce mangafaua înnădeşte voiaje de câte şase luni fără să se mai debarce, ca să fie pâine pe masă, acasă!

În urmă cu două zile, coreespondenta Antena 3 în Turcia, Monixa Coroiu, publica pe pagina sa de facebook un panegiric funest ce face în patru fraze radiografia Europei intitulat “Ce am citit azi în presa turcă”:

📌 Parlamentul European va opri sistemele de încălzire 3 zile pe săptămână.

📌 Electricitatea ar putea fi întreruptă timp de 3 ore pe zi în Marea Britanie.

📌 Reclamele luminoase vor fi interzise noaptea în Franța.

📌 În Belgia, restaurantele și cafenelele își vor opri încălzitoarele, iar pentru clienți vor fi furnizate pături…

La asta se adaugă şi o notă personală: “În Turcia noaptea trecută s-au scumpit iarăşi benzina și motorina, iar azi au anunțat noi scumpiri de la miezul nopții!”

Noroc că din presa constănţeană  însă aflăm şi veşti vesele: “Chiar dacă e criză energetică… vom avea iluminat festiv; dar fără opulență”.

…Constănțenii vor resimți, și anul acesta, spiritul Crăciunului pe străzile municipiului, chiar dacă toată România vorbește despre criză energetică și măsurile pe care ar trebui să le luăm pentru economie. Vergil Chițac, primarul Constanței, spune că oamenii n-ar trebui să fie privați de această bucurie, însă nu va mai cheltui 5 milioane de lei, ca anul trecut, ci puțin peste 2, 9 milioane de lei… Firma care se va ocupa de înfrumusețarea orașului de Crăciun este aceeași de anul trecut:  Rc Energo Install, unicul ofertant, de altfel.

Iar Focuss Press explică în amănunt:

“Este vorba despre suma de 2.972.979.86 de lei, fără TVA, adică 3.537.845 de lei cu TVA (730.158 de euro). Recent, procedura de achiziție prin care Primăria Constanța intenționa să achite peste 1,2 milioane de euro pentru iluminatul festiv a fost anulată.

Astfel, în prezent, municipalitatea își dorește închirierea și montarea unor instalații de iluminat festiv pe trei loturi.

Lotul I, privind iluminatul festiv al străzilor din municipiul Constanța are o valoare estimată de 1. 781. 574,95 de lei, fără TVA.  pe Este vorba despre șoseaua Mangaliei, bulevardul 1 Mai, bulevardul 1 Decembrie, bulevardul Alexandru Lapușneanu, bulevardul I.C.Brătianu, strada Dezrobirii, strada Soveja, bulevardul Tomis, bulevardul Ferdinand, bulevardul Mamaia, strada Termele Romane, bulevardul Aurel Vlaicu, strada Brizei, strada Dumbrăveni, și intersecțiile aferente, precum și intrările în oraș.

Lotul II, privind iluminatul festiv în zona Peninsulară, Piața Ovidiu este estimat la 277. 890 de lei, fără TVA.

Lotul III, din parcuri, are o valoare estimată de 913. 514,91 de lei, fără TVA.

În anul 2020, primarul Vergil Chițac a decis să nu cheltuie niciun ban din cauza pandemiei de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.