Acasă VREM O ŢARĂ CA AFARĂ ! Bine am venit în țara soluțiilor originale!

Bine am venit în țara soluțiilor originale!

487
0
Sursa: captură digi24.ro
Sursa: captură digi24.ro

Leonard MOCANU ■

Motto: “Dacă tu nu mă respecţi pe mine, eu mă respect pe tine!“

Într-una din comunitățile profesionale din Constanța circula o poveste cu un șef care, în pragul unui control pe linie de apărare împotriva incendiilor (cum se cheamă acum), a dorit să treacă în revistă cu ochii personali cum se prezintă panoul central PSI (cum se chema atunci).

Sursă:ziarpiatraneamt.ro

La vederea unei lopeți cu coada strâmbă, îndoită și nevopsită, a azvârlit-o cât colo, comentând: ”Decât să scrie ăia în registrul de controale jumătate de pagină despre lopată, mai bine să scrie lopată lipsă”.

Tot în aceeași notă, un alt șef a corectat pur și simplu, cu mâna personală inventarul unei încăperi din care dispăruse un anume obiect, fără nicio cercetare prealabilă.

Cam aceeași este şi atitudinea multor conducători, mai mari sau mai mici, sau a unora care trebuie să rezolve probleme în beneficiul cetățeanului. Iată mai jos câteva exemple.

Nu puțini sunt cei care circulă pe A2, zisă şi Autostrada Soarelui, și pot observa mai multe indicatoare de reducere a vitezei pe porțiuni de câteva zeci de metri, unele tronând de câțiva ani, pentru mici obstacole în asfalt, în special denivelări. De ce să se ocupe administratorul să remedieze neregulile, când e mult mai simplu să creeze obligații pentru conducătorii auto?

Apropiindu-ne de cetatea tomitană, să ne amintim de hotărârea Consiliului Local de eliminare a navelor care tronează la intrările din oraș. La fel, de ce să se ocupe administrația locală să le întrețină și să le facă embleme reale pentru oraș, când e mult mai simplu să le elimine?

Acum, sincer, la felul cum arată navele, neîntreținute, cu ușile deschise și hublourile sparte, cuiburi de porumbei sau alte păsări, ele arată, de fapt, embleme ale unui oraș transformat în șantier pe durată nedeterminată.

O știre de dată recentă ne informează că, după ce a fost închisă preț de un an, pasarela pietonală din Mamaia va fi demolată. De ce? Deoarece, vezi Doamne, unii specialiști ai primăriei au constatat din birou și au calculat din vârful pixului că aceasta este în stare avansată de degradare și prezintă risc pentru cei ce o folosesc (după numai un deceniu de la inaugurare). Nici pe departe soluții normale de întreținere sau remediere, demolarea, soluția originală a românului, mai ales când este ”opera” administrației precedente, e mult mai la îndemână.

În fiecare zi ne împiedicăm de alte și alte dovezi ale soluțiilor originale, în stil românesc. Acestea ne surprind, ne indignează, pentru ca, încet-încet să ne copleșească și să ne ”imunizeze” cu serul indiferenței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.