Acasă Utilitare Valu lui Traian se menţine în Top 10 Cele mai bogate comune...

Valu lui Traian se menţine în Top 10 Cele mai bogate comune din România

642
0

Primăria Valu lui Traian informează într-un comunicat de presă transmis luni că datele statistice publicate de Direcţia pentru Politici Fiscale şi Bugete Locale a Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi preluate de siteul www.analizeeconomice.ro, pentru a două oară, localitatea periurbană este clasificată între primele 10 în clasamentul celor mai bogate din România.

Potrivit sursei citate, Topul se referă la anul bugetar 2021 şi dacă în urmă cu câțiva ani comuna ocupa locul întâi pentru sumele mari atrase din fonduri nerambursabile, 2000 euro per locuitor, de dată aceasta se situează pe prima poziţie cau urmare a cuantumului bugetului local.

Referitor la această clasificare, Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian apreciază că toate reuşitele sunt rodul viziunii clare de dezvoltare şi a muncii în echipă.

„În fiecare an , bugetul nostru este dedicat în cea mai mare parte investițiilor. Comuna se extinde în mod continuu şi trebuie să ținem pasul cu infrastructura. Sunt primar la al cincilea mandat și tot investesc și gândesc strategii de dezvoltare și nu mai termin. Știu că asta este menirea unui primar, să atragă fonduri. Și sper că cetățenii să mă înțeleagă atunci când nu mă găsesc la primărie pentru că fondurile nu se atrag din birou. Mă bucur că am alături de mine o echipa care să facă posibilă includerea în astfel de topuri și vom lucra în continuare cu aceeași dedicare, pentru comună noastră”, a declarat Mitroi.

În anul 2021 Valu lui Traian a atras fonduri nerambursabile în valoare totală de 3.630.466 lei, pentru investiții, la care s-au adăugat, doar pentru investiții, 6.471.948 lei din buget local și credite, ajungând la venituri totale de 33.300.000 (în calcul au fost incluse și sumele primite din bugetul de stat pentru funcționarea instituțiilor școlare etc).

„Având în vedere că în 2022 sumele au fost în creștere, așteptăm cu nerăbdare și topul ce va fi realizat anul viitor și avem convingerea că eforturile noastre se vor concretiza în asigurarea unor condiții tot mai bune de trai pentru locuitorii comunei”, a conchis primarul Florin Mitroi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.