Acasă PAMFLET Viceprimarul Ionuţ Rusu haleşte gramatica cu linguriţa de dulceaţă

Viceprimarul Ionuţ Rusu haleşte gramatica cu linguriţa de dulceaţă

1865
1
Sursa:Facebook
Sursa:Facebook

Dan MIHĂESCU ■

“Înainte de Facebook ştia doar familia ta cât eşti de prost…” (Folclor urban)

Potcovăria lu Dan
Potcovăria lu Dan

După ce a reuşit să compromită etic o personalitate legendară a atletismului românesc vineri 25 noiembrie, când l-a urcat pe scena umilinţei pe Ilie Floroiu, ca pe ursul din bâlci, pentru a-i anunţa transferul de la CS Farul la CSM Constanţa pe o perioadă de 4 ani ca preşedinte de onoare, viceprimarul Ionuţ Rusu a comis-o cu repetiţie şi pe pagina sa de socializare.

Îmbătat de facilul succes de imagine, pe micuţul politician din Palazu Mare au prins să-l mănânce buricele degetelor şi s-a băgat la scris pe Facebook, pentru ca felonia să rămână marcată cu litere de aur şi vorbe mieroase.

Doar că ce să vedeţi, cum intră pe tărâmul creaţiei şi elocinţei micuţul, încă ţinut în probe la primărie, şi-a dat cu stângu-n dreptu’ după ce păşi pe Câmpiile Elizee (vorba poetului) şi o comite grosolan categorisindu-l pe proaspăt înregimentatul Ilie Floroiu drept “unul dintre cei mai mari recorderi români din toate timpurile”.

Ce-o fi fost în mintea lui oricum confuză, ce-o fi vrut să zică, ce refulare s-o fi petrecut? O şti el ceva, că-l caută ăia de la Recorder? Nimeni nu cred că poate să descâlcească ce-a avut în cap sau pe conştiinţă dar cert este că micuţul n-are nicio tresărire cum că ar fi încurcat borcanele. Dovadă stă faptul că n-a schiţat gestul să-şi modifice puzzelul omagial de cuvinte, aşa că Iliuţă Floroiu s-a căpătat nu doar cu o funcţie onorifică ci şi cu o nouă calitate, aceea de recorder, că recordmen a tot fost el până acum.

Trecând peste amuzamentul creat de hilara poveste, vechiului şi statornicului meu prieten Ilie Floroiu, ca mâine septuagenar, nu-mi rămâne decât să-i urez, la aniversare, viaţă lungă şi gânduri senine, cu convingerea că o să iasă cu bine şi din necazul ăsta, iar micuţului baronet de Palazu Mare – să mai pună mâna pe carte dacă vrea să se manifeste în public.

Vorba aia:Când ești prost de mic, la maturitate doar te joci.

1 COMENTARIU

  1. Și uite așa, prostia sau lipsurile din educație ale vicelui lovesc în imaginea celui care, fără îndoială, este unul dintre cei mai valoroși și dedicați oameni de sport pe care îi cunosc, Ilie Floroiu. Nu mă mir însă pentru că numărul politicienilor care nu știu să vorbească sau vorbesc despre ce nu știu, este îngrijorător de mare. Este trist și chiar revoltător să existe o legătură, cât de mică, între un nimeni devenit și un campion autentic și valoros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.