Acasă Sport Faceţi loc, faceţi loc, Farul e pe primul loc!

Faceţi loc, faceţi loc, Farul e pe primul loc!

497
0

Luigi FRIGIOIU

Incredibil, dar adevărat! Deși părea că nu mai sunt șanse, Farul s-a clasat pe locul întâi în Superligă, la sfârșitul anului. Constanța – campioană de iarnă la fotbal, pentru prima dată!                                                                                 

Într-un oraș distrus, o rușine de urbe în care nimic nu merge, avem echipă în fotoliu de LIDER. Farul – singura formație fără stadion. Farul – singura echipa cu suporteri care merg la meciuri doar cu rovignetă.                                           

În primul rând, e victoria lui GICĂ HAGI. Cel mai mare fotbalist din istoria noastră a dovedit că e și un mare manager. Singur împotriva tuturor. A fost gonit mișelește din oraș, pe ogorul din Ovidiu; a fost luat la mișto, furat de arbitri, nedreptățit de Federație, batjocorit în mass-media. Și-a riscat renumele și averea într-un proiect ce părea cu puțini sorți deizbândă. A mers înainte cu o ambiție pe care doar marii campioni o au. A trecut peste eșecuri, a continuat să crească copii, să resusciteze fotbaliști expirați. În jurul echipei s-a format una din cele mai frumoase galerii. Farul a adunat cele mai multe puncte (45) și înscris cele mai multe goluri (42) deși are cel mai tânăr lot: Al. Buzbuchi, M. Aioanei-portari; M. Popescu, I. Larie, R. Benzar, D. Sârbu, D. Kiki, A. Borza, A. Mboko, D. Bîrzu, D. Grosu, K. Doukure, C. Casap, D. Nedelcu, T. Băluță, A. Artean, C. Grameni, A. Pitu, D. Alibec, V. Morar, G Torje, I Malama, L Andronache, A. Mazilu, E. Sali, R. Moldoveanu (sper că nu am uitat pe nimeni…)                                                                                          

Cei din Administrația publică au făcut poze electorale cu Hagi și i-au servit promisiuni dovedite minciuni gogonate. Sprijin – 0 (zero)! Nici măcar un autobuz pentru spectatori, la meciurile de pe tarlaua din Ovidiu. Conducerea Constanței nu e în stare, nici măcar, să demoleze vechiul stadion. Dar, anunță că, în 2024-2025, va inaugura noua bază sportivă!? Probabil, una virtuală, subacvatică, existentă doar în visele amiralului contra.                                                         

Lui Hagi, doar fanii constănțeni i-au fost, întotdeauna, alături și au crezut în proiectul FARUL – CAMPIOANĂ! Nici prezența în Cupele europene nu-i sigură, echipa fiind reclamată la UEFA pentru fuziunea Farul-Viitorul. Să sperăm că TASS va face dreptate dar, mai e mult până departe. Însă, toate piedicile nu scad semnificația și satisfacția triumfului după cele 21 de borne bifate: Farul-U Craiova1948 2-1, Mioveni-Farul 0-2, Farul-Chindia 0-0, Botoșani-Farul 1-1, Farul-Hermannstadt 0-0, Farul-Voluntari 2-1, CFR Cluj-Farul 1-3, Farul-FCSB 3-1, Univ Craiova-Farul 4-3, Farul-FC Argeș 3-0, Petrolul-Farul 1-3, Farul-UTA 2-0, Sepsi-Farul 0-1, Farul-U Cluj 2-0, Rapid-Farul 1-1, U Craiova 1948-Farul 1-2, Farul-Mioveni 2-1, Chindia-Farul 1-1, Farul-Botoșani 8-0, Hermmanstadt-Farul 4-0, Voluntari-Farul1-1                                        

Iată și podiumul Supeligii după ultima etapă din 2022: 1.FARUL CONSTANȚA – 45 puncte, 2. CFR Cluj – 44 p, 3. FCSB – 38p                                                                                                                                                          

De sărbători, alături de colinde, putem cânta alături de minunata galerie: AVEM O ECHIPĂ MARE, O ȘTIE TOATĂ LUMEA / ȘI EA FARUL SE NUMEȘTE ȘI ESTE DIN CONSTANȚA! CAMPIONII SUNTEM NOI!

Felicitări tuturor fariștilor! RESPECT și MULȚUMIRI, GICĂ HAGI!      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.