Acasă FOILETON Siteul www.replicaonline.ro a patentat noul algoritm politic de calcul a vechimii în...

Siteul www.replicaonline.ro a patentat noul algoritm politic de calcul a vechimii în partid

2330
0
Polutia Presei

Dan MIHĂESCU ■

În ultima zi a anului invaziei ruseşti în Ukraina, cotidianul local Replica replicaonline.ro a făcut dovada descoperirii noului algoritm de calcul a vechimii membrilor din partidele politice româneşti.

„Primarul din Fântânele, Roșu Ion Adrian, a declarat: „Nu, răspunsul este nu. Nu am venit de nicăieri să merg către niciunde. Sunt în partidul ăsta de prin `98. Nu mă caracterizează să mă mut dintr-o parte în alta”. „Nu m-am gândit la așa ceva. Sunt în partid de 6 ani”, a conchis primarul din Horia, Ioniță Nicolae.”

Astfel, printr-un simplu „ezerciţiu de artimetică”, cum zic băieţii din spatele şcolii, aplicat primarului liberal Ion Adrian Roşu, din comuna Fântânele, judeţul Constanţa, a dovedit cum acesta are o vechime de 6 ani în partidş conform celor consemnate de reporterul Cristina Bărbuceanu, matematic bazându-se pe cifrele puse în discuţie: 2022 (anul curent) – 1997 (anul înscrierii în PNL) = 6 ani vechime în partid, conform siteului replicaonline.ro. Că aşa or fi anii politicenilor, în echivalent cu anii câineşti sau pisiceşti, diferiţi de cei ai muritorilor de rând, n-au explicat ticluitorii de la replicaonline.ro, dar cert este că noul algoritm de calcul al vechimii în partid a fost lansat pe piaţă?  

Ah, şi să nu uit, chiar de la începutul textului replicangii se dovedesc oarecum atemporali în aprecierea realităţii şi o bâlbâie rău de tot cu plasarea în timp a faptelor despre care vorbesc:

Dat fiind faptul că, în urmă cu câteva luni, Felix Stroe, președintele PSD Constanța a declarat că mulți primari din alte partide, din PNL, în special, se vor alătura Partidului Social Democrat la următoarele alegeri, am decis să îi întrebăm pe primarii din județ dacă au de gând să schimbe partidul. Astfel că toți ne-au declarat că nu există nici cea mai mică posibilitate să se mute la alt partid, ei contestându-l, în prezent, pe Felix Stroe.”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Recent, președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a declarat: „Avem primari foarte buni, de la Năvodari până la Grădina, cu care vom merge în continuare. Există primari care vor să vină la PSD de la alte partide. Sunt 12 nume grele dintre primari, care vor să vină în PSD. Dintre aceștia, 9 vin sigur. Sunt de la PNL, dar și de la alte partide.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.