Acasă PAMFLET Anul ăsta Teodosie ne dă agheasma de la robinet

Anul ăsta Teodosie ne dă agheasma de la robinet

5006
7
Prelucrare foto în scop sugestiv
Prelucrare foto în scop sugestiv

Dan MIHĂESCU ■

Vlădica Teodosie, a început joi dimineaţă de la ora 7.30, slujba de Sfințire Mare a Apei pentru Bobotează urmând ca după prânz să ajungă şi la Hârşova unde va săvârşi altă ierurgie, la Dunăre, identică cu cea din ziua de Bobotează când o să repete ritualul în faţa catedralei arhiepiscopale şi în Portul Tomis, la Constanţa.

În cadrul ultimei conferinţe de presă, ÎPS Teodosie a dat asigurări că a rezolvat direct la sursă astfel că pentru sfinţirea agheasmei, compania de utilităţi publice RAJA SA va aduce apa cea mai curată, ce o să ajungă în casele tuturor constănţenilor.

Aflat permanent în campanie de imagine, Teodosie Tomitanul a dat de înţeles presei că de pe urma pandemiei de Covid 19 a obţinut şi o sentinţă judecătorească care a decis că Agheasma Mare e leac cert pentru viruşi.

“Anul trecut erau restricţii, vă aduceţi aminte, autorităţile ziceau să nu veniţi, eu vă spuneam să veniţi că nu e niciun rău. Şi iată, am primit confirmări de la Justiţie că nu s-a îmbolnăvit nimeni. N-am fost amendat, n-am fost criticaţi, dimpotrivă s-a confirmat că sărbătoarea a intrat în drepturile ei, pentru că apa sfinţită vindecă şi nu îmbolnăveşte”, s-a imfatuat ritualic Teodosie.

Înalt Prea Smeritul ierarh, ce se consideră urmaş direct al Apostolului Andrei în Dobrogea, întocmai precum Papa de la Roma descendent eclesiastic al Sfîntului Petru, a anunţat pe finalul întâlnirii cu presa, că în acest sezon de aghesmuire nu o să mai facă catwalk pe cisterna cu apă sfinţită, mulţumindu-se cu câteva ture de etalare a foşnitoarei mantii princiare, pe pasarela din jurul budanelor cu leac de boli.

“Nu o să vă mai dau motiv să spuneți că mă sui pe nu știu ce (…) dacă am destule butoaie. Înainte mai puneam în butoaie și mai rămâneau destule tone în cisterne. Noi vom aduce cisternele cu apă, începând de la ora 5:00 și vom umple toate butoaiele. Am destule butoaie de sfințit. Vor fi vreo 25. Urc pe acele serpentine, merg drept. Pe cisternă nu cred că e nevoie. Era nevoie, de aia urcam, nu voiam să fac neapărat exerciții fizice”, a declarat arhiepiscopul.

7 COMENTARII

  1. huaaaaaaaa cu articolele voastre cu tot. inalt prea sfantul este un simbol al comunitatii si voi dati cu noroi in iel. ce a facut omu asta asa rau. mai bine vati duce la biserica sa va rugati.

    • Doamna Lidia,
      Va rugam, unii din cititorii fideli ai domnului Mihăescu, atunci când mergeți la arhiepiscopie la „Înalt prea Sfântul” să-i transmiteți sa bage in prelegere și puțină gramatică…ajuta la exprimare. Și de ce nu sa va de-a și ceva tămâie la purtător…poate scoate Dracii din dumneavoastră.

    • Așa este dragi cititori…să-l electrocutam pe acest scriitor de articole care nu au nimic în comun cu neadevărul, și să-l ridicam in slăvi pe Batman de Constanța. Vrem capul lui Mihăescu pentru ironia cu iz de adevăr și să-l idolizam pe acest reprezentant al BOR uitat chiar de ai săi frați.

  2. Hai că începem bine anul. Mai smeriți, mai citiți și unii din noi mai idioți. Brava domnule scriitor pentru abordare. Mai râdem și noi puțin.

  3. Tanti Lidia. Sa ne dai și nouă colivă cu ciuperci de Olanda sau orice bagi că tare le tragi la paralele. Omul a scris la secțiunea de satiră și umor. La ce articole am văzut scrise de domnia sa, sunt sigur că ,dacă vroia să-l ia în bascheți pe Inalt Prea Sfințitul Teodosie, nu se rezuma numai la flocaiala cu busuioc sau escaladarea vreunei cisterne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.