Acasă PAMFLET Cultură cu a lu’ Bulă

Cultură cu a lu’ Bulă

2984
0
Suina capitolina
Suina capitolina

Luigi FRIGIOIU ■

“Să mă lăsați să mor la marginea mării” spunea Domnul Eminescu sau nea Mihai sau Mișu pentru prieteni. Astăzi, dacă ar ajunge în Constanța, Luceafărul ar compune poezia „Gropare, deschide mormântul!”. Orașul e praf, distrus, amorțit cultural, fără evenimente, cu infrastructura la pământ, în frunte cu tot felul de impostori, nepricepuți la nimic, avari şi avizi  de combinații.      

Magdaleno, spune drept, cine te-a mușcat de piept?                                                            
Magdaleno, de ce minți că albina n-are dinți?

Cel mai recent exemplu este Magdalena Tiță, directoarea Direcției Județene pentru Cultură. În peste 10 de mandat, Magdalena n-a făcut nimic decât să ia șpagă. În cele din urmă a fost prinsă și condamnată, alături de complicea sa, inspector Elena Clinate. Cam tardiv, dar mai bine mai târziu…

Laura “a lui Bulă” calcă, sigur, pe urmele ei. Directoarea Centrului Cultural Județean “Theodor Burada”- impostată fără concurs, fără nici un merit, fără pregătire de specialitate pe o funcţie considerată moștenire de familie. O secondează Șerbi “Vioristu” , lăutar fără filaromică vorba balaoacheşilor picat șef la cultură ca musca-n ciorbă. Acest “Târâie-brâu” de la “Brâulețul” e ginerele unui cunoscut fost primar din județ, în prezent pușcăriabil. (În curând, vom detalia activitatea tandemului Laura Bulă-Șerbi Vioristu, pe numele lor reale Laura Abi-Bula Stroe și Șerban Gheorghiu).

Deși, după nume, Laura pare nepoata glumețului Bulă, se spune că e rudă ba cu Stroe de la PSD, ba cu Lupu de la Consiliul Judeţean Constanţa (CJC). Precizăm că soțul doamnei Bulă, efendi Iurgen nu e rudă cu Iohannis căci prenumele său e scris cu „J”, ca în germană, dar e îmbârligat în firmele lui Mazăre: Aqualand SRL, Millenium Global Development SRL, Holland Development SRL. Atunci, nu ne mai mirăm, că abuzurile se petrec nestingherite sub ochii și sub atenta supraveghere a președintelui Mihai Lupu. Șeful haitei de la CJC, Lupu deghizat în blană de oaie, păstorește abuzurile și behăie mai ceva ca Miorița din celebra Baladă.                                                    

Ce caută Lupu paznic la stâna Consiliului Județean Constanţa? A venit cu pluta pe Siret şi de atunci aşa a rămas…dus cu pluta, iar acum Lupu de la CJC e la fel de util problemelor judeţului Constanța cum e Lupoaica de pe statuie sau Lupu din basmul “Scufița Roșie”. Mai degrabă, Mihai Lupu merită să fie cooptat în populara trupă “Lupii lui Calancea”! Măcar așa ar câștiga și el un ban cinstit la viața lui…        

Despre adjunctul Stelian Gima, numai de bine. Vicele CJC este marele om de ştiinţă care descoperit „Teoria Nimicului”: „Eu nu fac nimic rău, domnule. De fapt, nu fac nimic. Pentru că nu mă pricep la altceva!”. Corect, coane’ Stelule! În sfârşit am întâlnit şi eu un politician sincer în declaraţii. Păi dacă faci ceva bine, ţine-te de el. Faci nimic şi faci bine!

Nişte trişti… 

După ce ne-am lămurit cum stau lucrurile în Primăria Constanţa și la Consiliul Județean, ne întrebăm: “De ce au fost votați Vergil Chițac și Mihai Lupu?”. Pentru că dezastrul Constanței nu putea spă continue fără ei, este răspunsul dat de realitate.

Ei par preocupați de probleme, îngândurați, abătuţi; dar, tristețea poate fi o mască pentru impostură, incompetență și, mai rău, pentru ce le scapă printre degete. De fapt, în realitate, sunt doi cabotini inutili, doi râși triști. Nu degeaba, Constanța a fost declarat “cel mai trist oraș din România” şi atunci lumea, neavând la îndemână alt termen de comparaţie o să înceapă să creadă că erau mai relaxaţi şi le era mai bine pe vremea lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, comicii vestiți ai Litoralului? Că cel puţin nu dădeam în gropi pe vremea aia. Orașul arată ca după bombardament dar cu Clovnul Păstaie și Mistrețul Nicușor, măcar, am avea porția zilnică de râs asigurată.

       

     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.