Acasă Cronica Week-end cu “de toate”, ca shaorma de la colţ

Week-end cu “de toate”, ca shaorma de la colţ

4278
0

Luigi FRIGIOIU ■

În week-end, mulți constănțeni încearcă să uite de mizeria orașului și populează diverse locuri de relaxare. Teatrul de Stat a jucat piesa “Universuri paralele”. Într-un astfel de univers, trăiește directorul Erwin și nu mai știu cum (are numele de familie imposibil de reținut).

La Teatrul Danovski a fost “Carmen”, o brunețică cam haladită. Gagicuța o “ardea” și cu un ofițeraș, Don Jose, și cu toreadorul Escamillo. În schimb, Carmen a noastră – familistă și puțin țopistă – schiază numai cu Klaus Werner.  
La Club Doors, s-au reunit din nou, violocelul lui Adrian Naidin și percuția lui John Micu. De obicei, iese o fuziune unică de etno-jazz, rock, folk etc. Iar la Club Phoenix, haiducul veteran, Mircea Baniciu, a cântat la 74 de ani, ca la 47.     
Cel mai interesant a fost la Grand Ballroom Melody Mamaia, unde duminică-12 martie, s-a derulat prima ediție a “Galei Excelenţei şi Performanţei Feminine”.

Evenimentul, organizat de Consiliul Județean, în parteneriat cu Universitatea Ovidius şi C.C.I.N.A, a reunit personalităţi feminine constănţene din domeniul economic, universitar, sănătate, turism, media, sport. Au venit reprezentanții tuturor formațiunilor politice. S-a remarcat participarea majoritară a Comunităţii Evreeşti din Constanța, prezentă cu, aproape, toți membrii. Adică, cu doi din cei trei: ziaristul SLI și roșcodanul Erwin. Doctorul Carol Friedman nu a putut veni, din cauza vârstei înaintate.     
Au fost premiate femeile cu contribuţie majoră în viața socio-economică şi cultural-educativă a judeţului Constanţa. Iată lista laureatelor:

Administraţie – Ancuţa Belu

Cultură – Mirela Stângă

Învăţământ – Monica Vlad

Mass-Media – Feri Predescu

Mediul de Afaceri – Paula Vals

Profesii juridice – Elena Dăscălescu

Sănătate – Rodica Tudoran

Sport – Elizabeta Samara

Voluntariat şi implicare socială – Alina Pătrăhău

Premiul pentru Carieră – Sport – Elena Frâncu

Premiul pentru Carieră – Educaţie-invăţământ – Valeria Stroia

Premiul pentru Carieră – Cultură – Anaid Tavitian

Premiul pentruCarieră – Mediu de afaceri – Fotini Teodorescu

Premiu pentru tânăr debut în afaceri – Maria Buzea

Premiu pentru elevă/studentă cu rezultate deosebite – Teodora Fuduli            

Prezentatorul Dan Cojocaru a subliniat, deseori, că după premiere urmează un moment artistic special, o mare surpriză. Majoritatea doamnelor din sală aveau emoții și se pregăteau pentru o trupă de striperi dotați. N-au ghicit! Au apărut băieții de la “3 Sud-Est”: Laurențiu Duță, Viorel Șipoș și Mihai Budeanu. BunI și ăștia, că-s ai noștrii.  Cu șlagărele lor vechi, au umplut ringul de dans, ridicând, de la mese, femeile dornice de o mică distracție. Însă, când au fredonat “Jumătatea mea”, multe dansatoare și-au amintit că sunt căsătorite și s-au pregătit de plecare. Mai ales că partenerii de viață începuseră să sune insistent. Soții întrebau, îngrijorați, când se li întorc nevestele acasă. Vroiau să știe cât mai pot rămâne alături de amante în această duminică de neuitat. Nu altceva…                 
Și, uite așa, s-a încheiat Gala Excelenţei şi Performanţei Feminine-2023. Prima ediție și, probabil, ultima. În 2024, anul alegerilor, banii se vor duce, de regulă, pe pomeni electorale. Pentru așa-zișii politicieni, “excelența și performanța” se vor măsura în voturile pe care reușesc să le adune, păcălind, ca de obicei, populimea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.