Acasă Caleidoscop Ritualul de echinocţiu – renaştere spirituală

Ritualul de echinocţiu – renaştere spirituală

7732
1
Dana Itu arhivă personală
Dana Itu arhivă personală

Dana ITU

Fiecare an al vieții, ne oferă momente magice de a căror energie este bine să profităm, realinierea cu ciclicitatea naturii fiind vitală în zilele noastre.

Să ne aducem aminte:  Sărbătorirea primăverii este probabil cea mai veche practică din istoria omenirii și nu este localizată într-o singură regiune sau cultură. Sărbătoarea Ostara cunoscută și ca Easter, provine de la zeița anglo-saxonă – germanică Eostre, a cărei simbolistică este reprezentată de iepure și ou.

Ostara este o sărbătoare a primăverii și a energiei adormite stocate în Pământ, care se întoarce în toată gloria ei, a fertilității. Este începutul ciclului anual de creștere, numit și timpul Zeiței Fecioare. Icoanele cheie ale primăverii sunt florile, mugurii și lăstarii, semințele, ouăle, mieii, puii și alte forme de viață nouă. Dintr-un punct de vedere mai larg, simbolizează renașterea, reînnoirea și noi oportunități. Fie că te uiți la simbolurile tradiționale sau la temele Ostara, totul se rezumă la conectarea cu natura și începerea noului ciclu de creștere cu o perspectivă nouă, pozitivă.

Renaștere și reînnoire

Momentul echinocțiului este despre noi începuturi. Nu putem renaște fizic, dar putem renaște spiritual. Pentru a face acest lucru, vom trece printr-un ritual de renaștere bazat pe elementele creației ce lucrează prin absorbirea  energiei pozitive în sfera noastră, îndreptându-ne către o versiune superioară a sinelui nostru anterior. Concentrează-te pentru a te deschide către o energie pozitivă proaspătă, luminoasă ca un răsărit de soare.

Curăță “pânzele de păianjen” și abandonează rezistentele interioare. Ești în siguranță, conectat în ritmul vieții, înconjurat de puterea protectoare a Universului. Instalează-te într-o stare profundă de relaxare și stabilește-ți intenția de a atrage energia Mamei Pământ. Așa …, relaxează-te și alege să aduci la lumină un alt sine!

Ritual

Spiritele sacre care leagă Universul împreună au fost onorate în ritualuri încă din zorii rasei umane. Elementele din care totul a fost creat le vom sărbători în susținerea renașterii.

Ne sunt necesare: un bețișor parfumat sau difuzor cu ulei esențial, un bol sau sticlă cu apă, unul cu sare, 5 lumânări pastilă, un bol cu semințe (floarea soarelui, in, dovleac, mac, susan etc., oricare dintre ele).

Formăm un cerc în jurul nostru, fie și doar imaginar.

Ne plasăm în centru, orientat spre est.

Pentru Est – elementul Aer – aprindem o lumânare albastru deschis și un bețișor parfumat sau difuzorul cu ulei esențial.

În timp ce privim spre Est, inimile noastre sunt pline de gândurile calde ale soarelui răsărit și de marea senzație de pace adusă de răsăritul unei noi zile. Vivacitatea noastră se amplifică pe măsură ce spiritele Aerului dansează de jur împrejur. Pe măsură ce zilele cresc, voința noastră se întăreste, precum natura renaște. Această zi semnifică puterea și speranța, reînnoirea și mângâierea, îmbrățișările Mamei Pământ, stabilitatea și protecția ce ne-o oferă la fiecare pas.

Pentru Sud – elementul Foc – aprindem o lumânare roșie.

Acum, spre sud, marile spirite ale Focului nu sunt niciodată departe de inimile noastre și de multele daruri pe care ni le oferă. De secole, strămoșii noștri au transmis lecțiile sacre ale focului de la bătrân la copil, astfel încât rasa umană să păstreze darul, dar și lecțiile. În această zi a egalității, ni se aduce aminte lecția de echilibru pe care focul o împărtășește cu atâta bunăvoință; darul care oferă atât creație, cât și distrugere.

Bucură-te de el.

La Vest- elementul Apă – aprindem o lumânare verde lângă bolul cu apă.

Privirea noastră se îndreaptă acum spre Vest, umplându-ne toată ființa cu apa care rezultă din zăpada care se topește și din gheața care picură. Marile spirite ale apei demonstrează marea schimbare sezonieră pe care o simțim peste tot în jurul nostru. Fiecare picătură care cade și stropii ei cântă o melodie magică a ceva ce poate fi numit doar miracol. Transformându-se prin mișcare sau neclintită și tăcută, apa ne conectează la înțelegerea abundenței și a nevoii de conservare.

La Nord- elementul Pământ- lângă o lumânare galbenă, portocalie sau maronie, plasăm bolul cu sare.

Întorcându-ne spre nord, nu putem să nu simțim energia vastă și neîmblânzită a spiritelor Pământului, dat fiind că pe măsură ce primăvara se instalează, pământul se trezește, iar miracolul naturii izbucnește de pe fiecare deal și în fiecare vale. Zeița Fecioară a atins Pământul și a angajat energia de hibernare, pentru a se trezi din odihna îndelungată și a aduce din nou culoare, prospețime și uimire pământului. Pântecele fertile și păstăile umflate de semințe sunt pe cale să aducă noul început după lungul șir al lunilor de frig. Prin fiecare ramură, tulpină, copită sau aripă, lumea va fi în curând inundată de mișcare, viață și magie.

Rămâi în centru, ai revenit cu fața la est, lângă tine ai un bol cu semințe în care aprinzi o lumânare albă, așează-te confortabil în șezut pe o pernă, cu spatele drept.

Vom începe meditația ghidată: cu cât îți vei permite să te relaxezi mai profund, cu atât va funcționa mai bine.

Dacă o condiție medicală nu-ți permite să stai în șezut pe pernă, instalează un scaun în cerc, dar nu te sprijini, rămâi vertical, spatele drept, tălpile ancorate în sol.

N.A.Anul acesta echinocțiul de primăvară are loc pe data de 20 martie, ora 23:24. Deși calendaristic primăvara începe încă de pe 1 martie, echinocțiul de primăvară evidențiază începutul primăverii astronomice și este momentul în care, oficial, trecem de la iarnă la primăvară. Echinocțiul de primăvară reprezintă, de asemenea, momentul în care ziua este egală cu noaptea, în orice loc de pe pământ.

Energia momentului o numim uneori astenie fără să-i conștientizăm puterea asupra ființei umane și fără să știm s-o canalizăm.

Salut,

Sunt Dana Itu, absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidius din Constanța,

Instructor Qigong, certificat în școala Universal Healing Tao a maestrului Mantak Chia,

Sunt instructor de HATHA YOGA, cu sute de ore predate din ambele practici, atât în sală, cât și online,

Practic multiple inițieri în tehnici de vindecare alternativă și de lucru cu energia, cât și reprogramare mentală,

Hipnoterapeut,

Calificat în hipnoterapie ericksoniană,

Terapeut specialist în psihosomatică.

Te aștept pe blogul meu, la evenimentele și cursurile online și în sală organizate de mine.

www.danaitu.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.