Acasă Cronica Dorian Pîrvu – Pianist, compozitor, profesor

Dorian Pîrvu – Pianist, compozitor, profesor

8107
1

Nastasia BUTUC ■

Dorian Pîrvu s-a născut pe 13 septembrie 1967, la malul Mării Negre, mai exact în orașul Constanța şi poate de aici sensibilitatea sa artistică manifestată prin expresia interpretativă şi metafora componistică muzicală, având în vedere că marea este perpetuă sursă de inspirație pentru marii creatori.

A început să studieze pianul de la vârstă de şase ani, având șansa ca talentul să-i fie descoperit de profesoara Bolos (titulară la clasa de pian a liceului de muzică din Constanța), căreia artistul îi poartă o imensă recunoștință. 

Într-un interviu acordat publicației “ZIUA DE CONSTANȚA”, în anul 2015, Dorian Pîrvu mărturisește că “nu el a fost cel care a ales pianul, ci pianul a fost cel care l-a ales pe el”.

În 1991 înființează trupa “Sound & Vision”. Alături de aceasta el nu numai că susține nenumărate concerte pe marea scenă a muzicii românești, dar și compune nenumărate piese de mare succes. Stilul abordat este de Rock simfonic.

Apoi, în anul 2001 decide să plece în Grecia, unde se stabileşte pentru următorii 11 ani. Așa cum era de așteptat, Dorian Pîrvu își duce visul mai departe și înființează trupa Y.K GROUP. Aici, pe tărâmul măslinilor, al Eladei și al leagănului culturii clasice europene, va avea nenumărate aparițîi în concerte alături de mari muzicieni greci.

În anul 2015, Dorian Pîrvu revine în țara natală şi începe colaborarea cu Mike Godoroja & Blue Spirit. În cadrul acestei trupe, Dorian Pîrvu este claviaturist, compozitor, ocupându-se inclusiv și de aranjamentul orchestral al pieselor. Alături de Mike Godoroja & Blue Spirit participă la nenumărate festivaluri naționale și internaționale, la emisiuni TV, de radio, etc., împărțind aceeași scenă cu nume mari a muzicii românești.

În acest an 2023, Dorian Pîrvu își împlinește visul lui de o viață, acela de a da (re)naștere propriei trupe de muzică alături de muzicieni români consacrați. Trupa de rock pe care a înființat-o poartă denumirea – CONTRAST

Are câteva proiecte de suflet, proiecte pe care, cu siguranță, cu ajutorul lui Dumnezeu le va duce cu succes la bun sfârșit. În repertoriul său putem enumera următoarele concerte:

– Concert de pian și orchestră – LUCA

– Concert de Moog și orchestră – CONTRAST

Dorian Pîrvu ește o poveste frumoasă, un artist de excepție, un om în adevăratul sens al cuvântului, cu o modestie ieșită din comun, iar noi, cei care îi iubim muzica, nu putem fi decât fericiți că putem face parte din această frumoasă poveste de viață numită cum altfel decât DORIAN PÎRVU!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.