Acasă FOILETON Corina Martin între BRAN și Kazah-STAN

Corina Martin între BRAN și Kazah-STAN

4615
0
Sursa:cugetliber.ro
Sursa:cugetliber.ro

Luigi FRIGIOIU ■

Corina Bucățică s-a născut în 1967, în Constanţa, deci e o purisancă dar cei ce au cunoscut-o (și nu sunt puțini) susțin la unison că era o „bucățică bună”. Studentă silitoare, a reușit să absolve, în 1990, Facultatea de Economia Serviciilor de Alimentație și Turism din cadrul ASE. Lumea zpovesteşte că, pasionată de limbi, le folosea frecvent și fluent. Poliglotă, ce mai încolo-încoace… Cică, pe lângă cele uzuale, Corina, supranumită Arabela, era atrasă, magnetic de a arabilor, de limbă zic. Mereu înconjurată de diverși “habibi-rumburaci”, devenise preferata studenților arabi pentru traducerea perfectă, realizată normal. Sau direct oral, în lipsă de timp și spațiu.

În 1990, ea ar fi fost primul angajat (ulterior, director) al agenției Nouvelles Frontieres-Simpaturism, firmă de sorginte securistă. În 1998, înființeaza propria agentie de turism, Mistral Voyages. Momentul ei astral a venit când s-a urcat în aceași cursă charter cu “regele gunoaielor”, Dumitru -Titirică Martin. Odată luată la bord, Bucățica s-a lipit de mangafa ca paraşuta de pilot şi se pare că a fost cel mai profitabil zbor din istoria mondială a aviației. Amândoi erau divorțați și s-au hotărât să-și unească destinele în avion. Prin firma ei bătea mistralul, briza mării și vântul falimentului. A urcat în avion ca modestă disponibilă și a coborât drept viitoare doamnă Martin. Devenise “Corina-regina”, stăpâna unui imperiu financiar de 40 milioane euro. Un imperiu murdar, clădit vorba poetului “din bube, mucegaiuri şi noroi” prin scormonirea gunoiului, dar împăratul Vespasian ne-a lămurise deja că banii miros doar a bunăstare.

Famiglia Martin: Don Gigi, Titi , Edy                                                                                                         

Neamul Martin nu era o ceată a urșilor din pădure ci făcea parte din “Grupul mafiot de la Constanța”. O adunătură pestriță, cu probleme penale: Păstaie, Porcu, Struțu, Geamănu, Grizzly, Nicu Melc etc. Prin racolarea “trupei Martin”, bestiarul s-a completat armonios. În organigrama firmei lor, Polaris-M, sarcinile se împărțeau: Moș Martin – adică, Don Gigi – producea cașul, iar fratele mai mic, Titi, și fiul Edy dădeau găurile (financiare) transformându-l în șvaițer.

Sursa: forbes.ro

Tandemului Mazăre-Nicușor ajunsese în perioada de glorie; îi depășiseră în popularitate și pe celebrii Stan și Bran, cu care erau mereu confundați. Sprijinul lor însemna garantarea succesului, iar Polaris a beneficiat, din plin, de combinații financiare cu Primăria. Apogeul l-a reprezentat contractul uriaș de 350 milioane euro, din 2008, pentru monopolul colectării deșeurilor timp de 25 ani. „Tunul” a avut efect de bumerang: s-a transformat în bilet de trimitere în pârnaie pentru Mazăre, Nicușor, Strutinsky și Edy Martin.

Ca să nu rămâna mai prejos, Titirică Martin a încercat să mituiască un oficial american, cu un milion de parai, pentru obținerea de contracte cu baza militară americană NATO de la Mihail Kogălniceanu. Prins în flagrant și arestat pe aeroportul din San Francisco, s-a ales cu 13 ani. Număr cu ghinion la americani, într-adevăr…

Exasperat de probleme progeniturilor, Don Gigi Martin și-a dat obștescul sfârșit. Dispariția sa din “Clanul Gunoierilor” seamănă cu plecarea lui Jean Gabin din „Clanul Sicilienilor”. După, urmează potopul, dezastrul… Între timp, Dumitru și Corina Martin divorțaseră, împărțindu-și averea de 40 milioane euro.

Corina și Jocul de-a vacanța”

Eroina principală a piesei de teatru “Jocul de-a vacanța”, de Mihail Sebastian, se numește Corina. Simplă coincidență veţi spune dar jocul de-a vacanța i-a adus Corinuței noastre celebritatea. Cățărată pe munții de gunoaie colectați de Polaris, a ajuns pe culmile gloriei personale şi prosperității. De la o sigură firmă, acum, deținea cinci: „Mistral Voyage”„Martin Air and Tour”„Scorpio Cons”„Martin Resorts”„Ping-Pong”. Să nu mai punem la socoteală nenumăratele firme în care soțul Titirică era asociat.

Sursa:cancan.ro

Membră a Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) din 1998, e aleasă, în 2004, vicepresedintele Consiliului Regional ANAT S-E, iar în 2006, președintele ANAT S-E. Din 2007, devine trainer autorizat ANAT. Printre proiecte sale s-a numărat dezvoltarea Litoralului românesc prin crearea unei structuri hoteliere în zona Bran-Moeciu! În 2007, dă lovitura și înființează Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării. Din Asociație făceau parte consiliile judeţene Constanța şi Tulcea, Primăria, aeroportul, portul și multe alte entități. Dona Martin a fost președintele Asociaţiei care, între 2007-2013, a primit peste 11 milioane lei, prin Hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa. De asemenea, pentru ediţiile 2014 și 2015 ale Festivalului Antic Tomis, Primăria Constanţa a plătit Asociației câte 100.000 lei/ediție. Şi taxa de promovare a stațiunii Mamaia era folosită pentru promovarea personală a “Reginei Tomiris din Tomis”!

Vara se desfășura un adevărat circ cu defilările carelor alegorice ca în vremea comunistă. Doar că în locul lui Ceaușescu era o Păstaie “afumată, prăfuită” și costumată în diverse pesonaje carnavaleşti, chipurile, istorice. Când teatrele constănțene erau „reorganizate” prin desființare, pe litoral activau doar doi comici importanți: Radu Mazăre și Corina Martin. O perioadă, ei au încercat din răsputeri să implementeze “turismul sexual” cu clienți ruși și arabi (specialitatea casei) dar Corinuța dospită drept Dona Martinnu mai mai avea succesul din studenție, semn că trecerea timpului lasă urme.

Căderea succesivă în pârnaie a lui Nicușor, Mazăre, Edy și Titi Martin a marcat stoparea ascensiunii Corinei Martin, autoproclamată “Regina Litoralului”. Pe 22 ianuarie 2018, Judecătoria Constanţa a admis cererea Asociaţiei pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării și a dispus dizolvarea organizaţiei de prăduit bani publici.

Sursa:facebook

Pe 9 octombrie 2017, Tribunalul obligase Asociaţia Litora-Delta Dunării să restituie finanţările nelegale, cu dobânzi şi penalităţi, către Consiliul Judeţean Constanţa.

În Dosarul 8921/118/2021 de la Secţia a II-a civilă a Tribunalului Constanța, Asociaţia Litoral-Delta Dunării cere intrarea în insolvență! Firmele cad ca popicele una după alta. De exemplu, Martin Air & Tours SRL (asociați Corina Martin, Dumitru Martin și Liviu Bucățică) a solicitat şi a obţinut intrarea în faliment. Conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, prin cererea nr. 9386/118 de pe rolul Tribunalului Constanţa, SC Martin Air & Tours SRL a solicitat deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei.

Sursa: facebook

Corina Martin s-a convins că așa nu mai merge! Asaltată de probleme, a înțeles că trebuie să schimbe ceva în viața ei. Drept urmare s-a reîntrupart ca diplomat voluntar, unii cârcotaşi insinuând că în acest scop nobil s-ar fi ajustat structural la fațadă, mai ceva ca Loredana. Nici înainte nu arăta grozav dar, acum, seamănă cu capra colindătorilor: când vorbește își plimbă maxilarele de parcă rumegă. Astfel şi-a continuat activitatea filo-rusă începută pe vremea lui Mazăre căci din decembrie 2021, a fost unsă consul onorific al Kazahstanului la Constanța. Consulatul are arondat în circumscripție încă, cinci județe: Ialomița, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Tulcea.

Sursa: facebook

De râie poți scăpa, de Corinuța, ba!

Dedulcită la banul public, Corina Martin a înființat, mai nou, Asociația Restaurantelor, Cafenelelor, Barurilor, Cluburilor, Saloanelor de Evenimente si Beach Barurilor din județul Constanța denumită RESTO. Evident, scopul organizaţiei e promovarea litoralului ca destinație turistică dar ca de obicei, consulăreasa Corina şi-a păstrat apucăturile de Dona Martin şi continuă să vorbească mult, prost și fără rost. Și tot ca întotdeauna, deține soluțiile redresării turismului estival. Pentru asta ar avea nevoie de niscaiva saci cu bani publici pentru promovarea turistică. Numai că, foștii ei tovarăși de sifonăreală a bugetului local n-o mai susțin. Mazăre și Nicușor, au alt program la “hotelul” cu zăbrele la ferestre unde sunt cazați cu domiciliu forțat. Cum actualii politicieni n-o băgau în seamă şi n-aveau intenţia să-şi împartă caşacavalul cu ea, s-a decis să facă politică pe pielea ei. În 2020, a candidat la Primăria Constanța din partea Partidului Ecologist Român (PER), cu rezultate sub așteptări. Dar purisanca nu renunță ușor: dacă o dai afară pe ușă, intră pe geam (cum se spune că proceda în tinerețea ei zbuciumată din căminele studențești).

Sursa: LinkedIn

Acum cochetează cu PSD (Partidul lui Stroe și Dumitrache) și speră să obțină un loc în Parlament. În disperare, s-ar putea ca unii alegători să o voteze, sperând să elibereze Constanța de o prezență pe cât de insuportabilă, pe atât de inutilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.