Acasă FOILETON Comici vestiţi ai PSD. Retrospectiva pre-electorală

Comici vestiţi ai PSD. Retrospectiva pre-electorală

7874
6
Sursa:www.youtube.com
Sursa:www.youtube.com

Luigi FRIGIOIU  ■

După modelul Mazăre, PSD (Partidul Stroe Dumitrache) încearcă scoaterea de la naftalină a tot felul de figuri și figuranți, cât mai caraghioși și penibili, cică, posibili candidați la alegerile-2024. Profilul lor oficial: independenți, jmecheri care au luat-o de jos, golănași de cartier, non-conformiști, trăgători la măsea, pe nară, sau mâţa de coadă, o faună umană incredibilă. 

Reţeta pe care v-o prezint astăzi, în sfânta zi de Sabath, este garantată de Bombonel, tovarăș cu Nicușor și Livache, propusă de “generalul” Felix şi promovată de însuşi de amiralu Chițacu:  Horincă Constantinescuuu!!!

De fapt, sunt urmașii nomenclaturii comuniste: beizadele, băiețași de bani gata cu trecut cețos și C.V. închipuit, iepuri electorali dispuși să facă pe măscăricii ca să adune voturi pentru partid. 

Horia Constantinescu e una dintre pururea speranțele electorale social-democrate. A apărut la Protecția Consumatorului din jobenul de partid și de atunci n-am mai scăpat de el, ca de boala venerică. 

De simpatic ce e, cică i se spune Bocciu’ iar antropologii l-ar încadra în categoria umană supranumită “cap de banana”. Însă cel mai aproape de realitate sunt cei ce îl apelează cu amicalul “Horincă” (prietenii știu de ce). Când vorbește molfăie între plăcile dentare ceva neinteligibil iar când tace, zici că doarme. Își justifică comportamentul ciudat prin faptul că un grav accident de circulație din tinerețe i-a lăsat sechele.

Când se prezintă, Horia Constantinescu nu e lipsit de modestie și imaginație: „Am fost repetent, escroc, bătăuș de cartier, cămătar, am spălat bani, am firme off-shore în Panama și amante.”                                                                 

Fals! De fapt, Horincă provine dintr-o familie greţoasă de activiști şi demnitari ai Partidului Comunist Român (PCR), de-ţi trebuie un container de lămâi ca să aglutinezi informaţia. Bunicul, Miron Constantinescu, filosof de meserie a fost ideologul PCR şi timp de jumătate de secol la vârful nomenclaturii comuniste în diverse funcții (printre care Preș la Marea Adunare Națională, echivalentul fără timpi morţi şi cheltuieli inutile al actualului Parlament). Ce să zic, nepotu e băiat de cartier, dar din “Primăverii”, cartierul îmbuibaților comuniști.

A fost exmatriculat din liceu și pe la 30 de ani a reușit să termine o facultate particulară de drept, care nici nu era dubioasă,  iar Masteratul l-a susținut la “Bioterra” una din cele mai de încredere universități private din Românica. Până la 35 de ani nu s-a intersectat cu vreo muncă.     

Garantat Bombonel, 100%.   
Viața i s-a schimbat de când a a fost recuperate de anturajul familiei Adrian Năstase-Bombonel. L-a cununat pe Andrei, fiul cel mare, care la rândul său i-a botezat o fetiță lui Horia Constantinescu. S-a asociat cu Andrei Năstase în firme și a prosperat financiar peste noapte. “Cheagul” în afaceri e rămas de la tata Bombo, om strângător la viața lui, mare colecţionar, se ştie.

Ca să protejeze afacerile estivale ale famigliei (Costinești, Corbu etc) a fost numit șeful OPC Constanța. A devenit membru PSD și apropiat al lui Nicușor Constantinescu și Liviu Dragnea. De altfel fidelitatea şi loialitatea faţă de binefăcătorul lui era atât de mare încât pe de-a dreptul s-a declarat, ronin când Bombonel a ajuns într-un final să primească ospeţie la Jilava. Şi s-a oprit din vagabondaj de abia când a dat peste un alt shogun de calibru şi de mare onoare, Liviu Dragnea. Aşa a ajuns Şeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului la propunerea Viorica Dăncilă și a fost dat afară de Ludovic Orban.                                                  

Foto:Dan MIHĂESCU

Horia Constantinescu a devenit cunoscut după ce a închis restaurante celebre din Constanţa și Mamaia, a sancționat McDonald’s și a amendat Primăria pentru starea locurilor de joacă (ulterior, a pierdut definitiv procesul cu Primăria)    La nunta lui Dragnea-junior din 2018, la Snagov, a călărit un bolid cu însemnele clubului Bonton pe care-l înfiinţase împreună cu finul, Andrei Năstase.

Dezgustat, le-a aruncat protestatarilor un plic gol, unde aceștia să-și pună „banii primiți de la Soros”.  
În 2020, a demisionat din PSD și a simulat din partea Partidului Puterii Umaniste-Social Liberal (PPUSL), al lui Dan Voiculescu, candidatura la Primăria Constanța. A obținut 5% din voturile constănțenilor care în ziua cu pricina au mers la urne.    

În 2021, primarul Vergil Chițac l-a transferat la șefia Direcției Generale de Servicii Publice a Primăriei. După un an, la concursul pentru post, Horincă a participat de unul singur și a ieșit pe locul doi!. A luat nota 6,1 iar la contestație 5,8, asta fiind prima dovadă că nu se face manglă. Nota minimă de promovare era 7! Astfel, a fost scos pe ușa din dos a Primăriei Constanța. 

Sursa:ct100.ro

Odată cu realizarea coaliției PNL-PSD, Horia Constantinescu a revenit la conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, cu aceleași obiceiuri.

Într-un comunicat recent, Comisarul-Şef al Protecţiei Consumatorilor Galați, Sorin Susanu, i-a solicitat lui Horia Constantinescu să nu mai folosescă instituția pentru imagine personală și circ mediatic. Astfel, se crează sincope în activitatea Autorității ce pot aduce blocaje. Comisarul-Şef Susanu spune că nemulţumirea comisarilor ANPC creşte şi că modul abuziv de coordonare a Comisariatul Constanţa de către Horia Constantinescu NU trebuie transpus la nivel naţional.               

Cu toate că și-a demonstrat peste tot incompetența și inutilitatea, Horia Constantinescu a fost, recent, nominalizat de Felix Stroe, șeful PSD Constanța, printre posibilii candidați la primărie. Ori e o fumigenă de distragerea atenției, ori PSD chiar nu mai are oameni capabili și vrea să facă clovnerii la alegerile viitoare.

Apropo, ați aflat cum îi spune Horincă lui Felix Stroe? “Generalul”! O ști băiatul ceva…                                                                                                           

6 COMENTARII

      • Am cunoscut la viața mea oameni proști, extrem de proști, nemaipomenit de proști, foarte proști, incalificabil de proști dar până la Țuțuianu mai sunt câteva grupe

  1. Bahhhhhh. Voi naveti somn. E sâmbătă, nunti, botezuri meciuri de fotbal, te cunosc de undeva. Ce dracu, altceva mai bun. Nu aveți de făcut?

    • Ai dreptate domnule Claudiu, ia mătăluță o carte de gramatica de clasa a v-a șisi delecteaza-te departe de acest articol. Sau ești suporter înfocat PSD și ești la vre-o cumetrie puțin afumat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.