Acasă PAMFLET “Fără număr”, de la chiţoşenie pentru pușcăriașul măzărist Viorel Farcaș

“Fără număr”, de la chiţoşenie pentru pușcăriașul măzărist Viorel Farcaș

5713
0

Luigi FRIGIOIU  ■

Oficial, Mazăre era doar primarul Constanței. De fapt, el a avut multe atribuții: faraon, voievod, rege, împărat, șef de trib, führer și cam tot ce-i năzărea imaginația, mereu “prăfuită”. Pe scurt, Jupân! Asemenea personaj e mereu înconjurat de o șleahtă de țucălari cu rol de amuzament sau, dacă vreți, de hârtie igienică. Boabe de mazăre…

Viorel Cristinel Farcaș, despre care se tot vorbește e un astfel de atârnător clasic. N-are nici o meserie și n-a muncit nici o zi în viața lui dar calitatea de trepăduș al păstăiosului i-a fost suficientă pentru a se bucura de diverse sinecuri.

În 2006, Viorel “Pretty boy” a înființat S.C. Footbal Beach SRL și a organizat Campionatul de Fotbal pe Plajă, vara, în Mamaia. Avea şi o porțiune de nisip închiriată – sector plajă VII (contract colaborare nr. 406 / 9.05.2006). Timp de mai mulți ani a coordonat “naţionala” de fotbal pe plajă a României în nenumărate turnee internaționale. A fost directorul echipei de fotbal în sală Municipal Constanţa, sponsorizată de Consiliul Județean, şi vicepreşedintele Comisiei FRF pentru fotbal în sală şi fotbal pe plajă. Precizăm că, până să ocupe funcții înalte, singura sa legătură cu fotbalul a fost calitatea de parior sportiv înrăit, după cum am aflat.

Când Mazăre a luat-o la vale i-a tras pe toți după el, inclusiv pe Farcaș. În dosarul nr. 4706/118/2015, privind cererea formulată de Administraţia Finanţelor Publice faţă de debitoarea Footbal Beach SRL, Tribunalul a dispus deschiderea insolvenţei. Între timp, Farcaș fusese proțăpit director general la S.C. Confort Urban SRL, firma Consiliului Municipal Constanţa. Confort Urban îi asigura confortul financiar primarului fiind cunoscută și ca “pușculița lui Mazăre”.

Cu borcanul de miere în brațe, Viorache n-a stat mult pe gânduri şi și-a băgat degetul întrânsul, până la cot, ca să sugă ceva dulce. Aşa a ajuns anchetat de DNA pentru luare de mită, folosirea cu rea credință a bunurilor societății în scop contrar intereselor acesteia și conflict de interese. În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel, director general S.C. Confort Urban SRL, a solicitat administratorului unei societăți (ce deținea funcție de execuție la Confort Urban) să achiziționeze un autovehicul Porsche Macan S, pus la dispoziția inculpatului. Ulterior, limuzina de 100.000 cocorici a fost vândută fictiv soției lui Farcaș.

Ca orice membru de va(r)ză al găștii lui Mazăre a fost condamnat la pușcărie. Doi ani și patru luni. Evident, n-a executat nici o zi, pentru că în Românica fac pârnaie doar cei care fură să aibă mâncare pentru copii.

Directorului-fotbaliator i-a mers bine la Confort Urban, de vreme ce și-a ridicat o vilă pe malul mării, în cartierul, cică, al consilierilor, pe str Rotterdam nr 1A. De fapt, e una din zonele din Faleză Nord luate cu japca și date de Mazăre  “tovarășilor” care l-au sprijinit să distrugă orașul.

Dar Viorache, nici azi n-o duce rău. Așa cum câinele nu pleacă de la măcelărie și el s-a întors, cu coada între picioare și limba scoasă, la Primărie, de data aceasta a chiţoşeniei, în calitate de patron-executant al lucrărilor de investiții.

Tot aşa, n-are pregătire de specialitate, dar contractele Primăriei Constanţa curg către firma lui, Mooz Service SRL. Odată cu contractele, în contul personal curg și banii publici aferenți. Despre calitatea lucrărilor vă puteți convinge singuri cu ochiul liber. Nu contează, bani să iasă! Ca urmare, pe o suprafață de teren, situată lângă propria-i vilă, Viorel Farcaș își ridică un bloc de trei etaje care, în viitor, prin supraînălțare, poate să ajungă la 7-8 etaje. Cu vedere la mare și…la mai mare!

Dar cel mai simpatic amănunt e că după demisia Feliciei Ovanezian, primarului Chițac i s-a că l-ar coafa funcţia vacantă de administrator public al municipiului, chiar pe penalul Farcaș. Probabil, vrea să se informeze cum scapi de naufragiu (adică, de pârnaie) când barca ia apă și se scufundă. Rămâne de văzut ce i se va arunca Amiralului: colacul de salvare sau chiftele cu praștia printre gratii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.