Acasă Gabier Ungaria dă permise de muncă Schengen pentru spionii ruși

Ungaria dă permise de muncă Schengen pentru spionii ruși

14990
0

Dan MIHĂESCU ■

Ungaria deschide poarta UE fără control de securitate „lucrătorilor oaspeți” ruși și bieloruși

De acum înainte spionii, asasinii și sabotorii serviciilor secrete moscovite (precum cel prins beat la Paris, ce se pregătea să arunca în aer Jocurile Olimpice 2024) pot intra în spațiul Schengen fără probleme după ce  Guvernul Victor Orban a legiferat și pus în aplicare, din luna iulie a. c, Cardul Național, un document care permite „lucrătorilor oaspeți” ruși și bieloruși să intre în țară fără verificările obișnuite de securitate (screeningde securitate).

Este de remarcat faptul că această decizie politică a fost pusă în aplicare după închiderea controversatei Bănci Internaționale de Investiții
(IIB) sau așa numita „banca spion”, controlată de Federația Rusă, și ridică mari semne de întrebare în privința securității naționale în spațiul
ungar.

Potrivit site-ului Helpers, noul sistem permite lucrătorilor din opt țări, inclusiv Rusia și Belarus, să intre în Ungaria fără o limită a numărului și fără restricții specifice de muncă.

Formalitățile pentru solicitanți în scopul obținerii Cardului Național sunt extrem de simple, nu necesită dovada existenței unui loc de muncă în Ungaria pentru care se aplică și permite și reîntregirea familiei. Deși aparent se dorește a facilita construirea unor proiecte precum Centrala nucleară Paks II, nevoia unui număr mare de lucrători ruși pentru acest proiect este discutabilă, având în vedere numeroasa prezență rusă deja existentă pe teritoriul Ungariei și progresul lent înregistrat, din cauza problemelor de reglementare.

Expertul în securitate András Rácz de la German Council on Foreign Relations (DGAP) avertizează că această politică ar putea deschide o lacună de securitate pentru stalele europene similară cu cea a fostei rezidențe rusești de spionaz cunocută drept Banca Internațională de Investiții. Această prevedere legislativă, însă, poate permite unui număr mare de ruși să intre în Ungaria cu o supraveghere minimă, ceea ce reprezintă un risc semnificativ pentru securitatea națională și europeană, în actuala conjunctură geopolitică.

În consecință, Cardul Național poate deveni un veritabil Green Card în buzunarul oricărui rus ce-i facilitează, de asemenea, circulația în spațiul Schengen, ocolind restricțiile cu care se confruntă permisele tipice de muncă.

Lipsa unei necesități clare pentru un mecanism de intrare atât de lax și nereglementat pentru lucrătorii ruși și belaruși, combinată cu potențialul unei verificări de securitate inadecvate, creează îngrijorări serioase cu privire la implicațiile ce pot apărea de aici pentru Ungaria și pentru spațiul Schengen extins.

Serviciile de spionaj rusești au exploatat deja politicile de vize ale Ungariei. De fapt, ei se laudă în mod deschis că abuzează de sistemul Ungariei pentru a avea acces în alte state din Europa și dovada este că spionul rus aresta la Paris, săptămâna trecută, Kirill Gryaznov, postase pe Instagram mesajul „Slavă Domnului pentru Ungaria”! El a fost capturat după ce s-a îmbătat și s-a lăudat în public cu misiunea sa de sabotare a Jocurilor Olimpice de la Paris, ordonată FSB.

Așa că nu vă rămâne decât să vă imaginați câți spioni de ai lui Putin sunt în interiorul Europei la or actuală și dorință arzătoare are prim-ministrul maghiar Victor Orban să dea o mână de ajutor, doar ca să rămână un personaj memorabil în istoria Ungariei…





LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.