Acasă Gloria mundi Solidari din fire, sindicaliștii francezi o caută pe Furia Galbenă

Solidari din fire, sindicaliștii francezi o caută pe Furia Galbenă

8680
0

Dan MIHĂESCU ■

Președintele celei mai importante organizații naționale franceze a artiștilor muzicieni profesioniști SNAM-CGT, Sophie Bollich, a anunțat vineri într-o scrisoare adresată Președintelui României, Klaus Iohannis, decizia confraților din Hexagon de solidarizare cu protestele Federației Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind împotriva desființării Operei Naționale București, promovată de Ministerul Culturii.

Dl Klaus Werner Iohannis

Președinte al României

NR. REF : TM/NH-24-63

Paris, 05 septembrie 2024

„Stimate președinte Iohannis,

SNAM-CGT este cel mai important sindicat al artiștilor profesioniști din Franța, atât în ceea ce privește numărul de membri, reprezentativitatea sau activitatea sindicală. Organizăm muzicienii indiferent de modul în care își practică profesia, dacă lucrează în principal ca interpreți sau profesori, și dacă sunt angajați permanenți sau sunt lucrători intermitenti (independenți) în industria de divertisment.

SNAM-CGT și membrii săi au fost profund șocați să afle despre dizolvarea Operei Naționale București propusă de doamna Raluca Turcan, ministru al Culturii.

Opera Națională București, înființată în Teatrul Național de pe Calea Victorei în anul 1885, este o instituție culturală cheie în România. Cu o lungă istorie de punere în scenă a spectacolelor de operă de talie mondială, a fost un pilon al culturii românești de mai bine de un secol. Potențiala sa dizolvare ar avea un impact profund asupra scenei muzicale naționale și ar afecta reputația culturală a României pe scena globală, amenințând în același timp mijloacele de trai ale artiștilor și profesioniștilor care își dedică talentul acestei instituții în fiecare zi.

Vă îndemnăm să reconsiderați această decizie și să luați măsurile necesare pentru a proteja resursele Operei Naționale București și locurile de muncă asociate acesteia. Comunitatea muzicală internațională, recunoscând rolul proeminent al acestei instituții, este alături de noi în această pledoarie pentru păstrarea unui bun cultural atât de important”.

Președinte SNAM-CGT, Sophie Bollich

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.