Acasă Cronica Rockereală îndrăcită cu “îngerii” de la Scarlet Aura                                   

Rockereală îndrăcită cu “îngerii” de la Scarlet Aura                                   

9090
0
Foto: Geta Frigioiu
Foto: Geta Frigioiu

Luigi FRIGIOIU ■

Pentru toți fanii muzicii adevărate s-a deschis stagiunea concertistică de toamnă la Club Phoenix. S-a pornit direct, abrupt, cu heavy-metal la maxim. 

Introducerea a făcut-o Slayin Eyes, o trupă de elevi ai liceului G. Călinescu. Menționăm că tinerii rockeri au concertat în campania de strângere de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer, alături de fundația Dăruiește Aripi. La Phoenix, au făcut un show admirabil, remarcându-se Daria, solistă cu calitate și maturitate, la doar 16 ani. 

Au urmat greii de la “Scarlet Aura”, supranumiți de fani, “îngerii” rockului românesc. S-a anunțat lansarea celui de-al 10-lea album (în 10 ani de existență!) „Rock-Stravaganza” și noul clip al melodiei de titlu. Se marchează, așadar, o etapă specială în cariera trupei. E al doilea album în limba română și o adevărată extravaganță muzicală. „Rock-Stravaganza” nu este doar muzică, ci un omagiu adus fanilor și o celebrare a evoluției trupei. Sunt incluse hituri mai vechi „Trup de apă”- Steelborn și „The Rock Chick”, „Șerif Stelar”, „Ere”, „De Ce” și „Îngeri pe Motoare”, reinterpretate inovator, păstrând însă esența ce le-a consacrat. Dar și noutăți ca „Ochii care nu se văd”, „Rock-Stravaganza” etc. Fiecare piesă a fost reînregistrată și adaptată pentru a reflecta maturitatea artistică și creativitatea trupei. 

Foto: Geta Frigioiu

“Scarlet Aura” e o formație românească de heavy metal și rock din București formată în 2014. În 2013, Aura Dănciulescu (voce) și Mihai „Myke D” Dănciulescu (chitară) au părăsit trupa rock, Stillborn – care a evoluat în deschiderea show-ului Bon Jovi – pentru a-și forma propriul proiect. Inițial, formația s-a numit Aura, dar, în 2015, și-a schimbat titulatura în Scarlet Aura.

Trupa a demarat trilogie conceptuală „The Book of Scarlet”. E vorba de trei albume și cărți SF scrise de Aura Dănciulescu, unde îmbină versurile din albume cu povestea personajului de ficțiune ,,Scarlet”. Pe parcursul albumului, publicul e introdus în lumea extraordinară a formației Scarlet Aura. Datorită imaginii trupei cu aripi pe siglă, fanii i-au numit pe componenți „Îngerii Rockului Românesc”.  

Foto: Geta Frigioiu

La Club Phoenix, show-ul incendiar a fost susținut de: Aura Dănciulescu – voce, Mihai Dănciulescu – chitară, Rene Nistor – chitară bas, Dan Lica – clape și Alex Paulista – percuție (nou venit din Lisabona). În mare formă, solista Aura a dovedit, încă o dată că e, probabil, cea mai bună voce feminină din rock-ul autohton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.