Acasă Viața în pantofi de sport Fotbalul a devenit sport acrobatic. Confirmare vizuală de necontestat!

Fotbalul a devenit sport acrobatic. Confirmare vizuală de necontestat!

10665
0

Tănase PETRENCO ■

Manchester United – Lyon 5 – 4

Într-un meci de fotbal în care existau în teren opt fundași cotați la o valoare totală de peste 100 de milioane US $ au fost marcate nouă goluri, în partida Manchester- Lyon! Și asta doar pentru accesul în semifinalele celei de-a doua competiții!

Semnal de alarmă, oameni de fotbal români! Cascadoria și acrobația cuceresc deja fotbalul! Învingătorii sunt performeri de excepție care manifestă calități neobișnuite depistate și dezvoltate pe baze științifice multiple, și cu echipe de specialiști angajați pe diverse categorii de expertiză. Ei, specialiștii, cercetătorii, oamenii de știință angajați de cluburi, fac posibilă apariția super fotbalistului, cel care sfidează deja și legile fizicii, aș putea spune chiar ca-n filme, expresie adecvată pentru ceea ce se conturează acum pe stadioane.      

Pasionați ai sportului cu balonul rotund, dar mai ales jucători care activați în ligile profesioniste de fotbal românești și cu precădere aspirații la selecții în loturile naționale, antrenori și conducători ai cluburilor și ai FRF, căutați surse online de informații; cheltuiți doi trei US $, accesați fie pe platforma VIX, fie Roku Premiere, sau orice altceva aveți la îndemână și vizionați în reluare meciului Manchester United- Lyon! Sunt două echipe care au învins fără drept de apel echipa momentului în fotbalul de club românesc – FCSB!

După vizionare așezați-vă, trageți aer în piept adânc și analizați cu limpezimea minții oxigenată profund, poziția României în fotbalul care rulează acum pe micile noastre ecrane. Noi, românii suntem departe rău de tot ce se întâmplă pe Planeta Fotbal și asta nu depinde de poziția geografică și de viziune, latență la noutate, reticență la schimbare…

Meciul de fotbal din din Europa League despre care vorbesc e de referință, și trebuie să ne trezească acum din amorțeală, cât mai este încă timp! Recalcularea structurilor de introducere și accelerare spre performanță, ale fotbalistului crescut și împins către “jocul mare” este necesară în România, acum. Asta, pentru a mai avea vreodată șansa concurării la același nivel cu cei care sprinteaza pe teren tot timpul meciului, culegând roadele investițiilor în inteligența științifică calculată precis, cu tehnologie modernă, superioară, creatoare de modele pe care se croiește calea talentului descoperit și adus în centrele de formare a performanței.     

Priviți pe YouTube și la reluarea golului 4 al Barcelonei, dat de puștiul Lamine Yamal, în meciul cu Dortmund, de la Barcelona (4-0), și observați ușurința manifestată la cel mai intens nivel fizic cu care îi execută și pe fundaș și pe portar, dintr-o atingere. Eu pot compara acel șut special doar cu delicatețea atingerii firelor de iarbă de către o gazelă în alergare prin savană; și totul se petrece la un moment derulat în cea mai mare posibilă viteză, în timp ce fotbalistul intuiește rapid și intelligent soluția momentului.

Vreau să îi sugerez lui Gică Hagi, cu mult respect umilință, și Academiei pe care o conduce cu mare măiestrie de ani buni, precum și Federației Române de Fotbal, că a venit vremea să începem să selectăm jucători cu mare capacitate și abilitate mentală în primul rând. Noii fotbaliști trebuie să fie înzestrați cu un grad ridicat de inteligență, confirmat de testet, să fie capabili să înțeleagă și să ducă fotbalul românesc spre stilul acrobatic ce înlocuiește cu mare viteză vechile tehnicalități, care aveau, odată, câștig de cauza în fotbalul internațional.

Fără intenția bine calculată și planificată de a face jucătorul, care are darul acrobațiilor și jongleriilor cu mingea, să înțelegă și să manifeste inclusiv abilități de cascador în dreptunghiul cu iarbă, “fotbalul” care se joacă dincolo de granițele României va continua să sprinteze, distantindu-se de cel românesc, la o depărtare tot mai imposibil de recuperat. Pe măsură ce lăsăm timpul să treacă fără să devenim întreprinzători și concentrați pe această tendință din ce în ce mai vizibilă și dominantă în peisajul fotbalistic european ne abandonăm singuri șansa către nivelul cel mai ridicat, către  vârful performanței.  

Fotbalul românesc contemporan suferă de absența cascadorului ieșit din comun pe care academiile occidentale, prin strategii conceptuale bine gândite și planificate, au reușit să îl însâmânteze în gazonul stabioanelor. Ei au dat liberate specialiștilor să elaboreze planuri pe ramuri de pregătire la diversele academii ale cluburilor care, cu înțelepciune și rigurozitate de stil, creează exponențial fotbaliști ce sfidează limitele rezistenței umane, la ora actuală. Granițe fizice și fiziologice le pe care nu de mult le consideram imposibile!

Rezultate precum câstigarea unei competiții europene sau visul la o semifinală europeană sau mondială cu naționala de seniori, au devenit inaccesibile jucătorului român de fotbal, în contextul actual! Șansa de a ne apropia din nou vreodată de aceste performanțe va dispărea complet dacă acum nu ne adaptăm!

Dacă nu ne oprim din ce știam și ce făceam și încă facem, pentru a lăsa loc dezvoltării jucătorului super-intelligent, cu un caracter impecabil și clasă, cu o abilitate și exprimare fizică de acrobat, care plutește în zona lui de influență în teren cu o acoperire ce sfidează legile naturii, sau limitele naturale omenești, suntem sortiți să intrăm pe lista neagră a speciilor extincte!

Mergeți oriunde în Europa Occidentală și veți vedea că viitorul jucător rasat, superior, fără termeni de comparație pe marile arene ale noului fotbal, a fost proiectat și programat în academiile cluburilor, acolo unde sunt plasați cu precizie de lunetist copii și tineri cu potențial uimitor și valoros. Acel jucator înzestrat cu o inteligență și abilitate fizică imensă, trebuie format acum și la noi în România!

Este imperativ să creăm, ca și în occident, veritabile plutoane de tineri soldați de cea mai rară calitate pentru diferitele poziții din teren, îndoctrinați de ici să țintaescă așezarile de viitor în cariera lor fotbalistică ce-și doresc s-o urmeze; jucatori care nu au altă variantă decât aceea de a își împinge virtuozitatea înspre cascadorie și acrobație, ca singură cale de a reuși în cele mai selecte competiții.

Potcovaria lui Dan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.