Stephen GINOTTI ■
1. Numele Anheuser-Busch probabil nu înseamnă nimic pentru cei mai mulți europeni, dar dacă adăugăm că este compania americană care produce Budweiser amatorii de bere probabil or să înceapă să saliveze pavlovian. Variațiunea cu alcool redus, numită Bud Light, este (sau a fost până acum) extrem de populară, devansând oricare alt produs similar.
Recent, propietarii companiei au avut ideea păguboasă de a se amestecă în războiul cultural din America și au pus pe cutia de Bud Light chipul suav al activistului transgender Dylan Mulvaney care se identifică drept fată (girl). Reacția publicului băutor a fost imediată și dura: vânzările au scăzut drastic. Specialiști în marketing și patroni de restaurante și baruri au remarcat că în efortul lor de a-i “include” pe transgenderi, cei de la Bud Light au reușit să excludă pe aproape oricine altcineva. Publicaţia umoristică Babylon Bee a mers atât de depare încât să întrebe de câte beri Bud Light e nevoie că să-l confunzi pe Dylan cu o femeie.
Probabil că Budweiser se simte trădat de cohortele de consumatori care au ținut brandul în topul vânzărilor ani la rând și care se dovedesc să nu fie, de fapt, decât niște ghiolbani înapoiați care refuză să accepte viitorul (adică refuză să le facă jocul politic). De asemenea, nu e clar dacă la Budweiser s-a auzit de marketing.
2. Compania Națională de Presă din Canada, CBC, care surprinde cu efortul de a copia cotidianul official moscovit Pravda, ne anunță că pastorul Derek Reimer din Calgary a fost arestat pentru îndrăzneala de a fi protestat împotriva unui eveniment LGBTQ la o biblioteca de copii din oraș. Evenimentul, de acum un lucru obișnuit în Canada, a pus față în față copiii cu transgenderi care le-au citit, probabil, povești de adormit adulții.
În context, CBC informează cu ton ferm și intransigent că pastorul a fost acuzat pentru crimă de ură împoriva comunității LGBTQ. Nu pare să fie important pentru CBC că persoana în cauza este pastor creştin, nici că afacerea s-a petrecut de paștele catholic şi protestant.
O feministă de la BBC l-a întrebat pe un faimos psiholog canadian de ce crede el că are dreptul să spună lucruri care deranjează transgenderii. Răspunsul a fost că pentru a fi capabil să gândești trebuie să deranjezi. Ceea ce nu-i deranjează de loc pe cei de la CBC. Libertatea de exprimare în Canada pare să se oprească acolo unde dictează ideologia “du jour”.
Într-o notă personală, mărturisesc că am fost, de când mă știu, ateu. Dar mai degrabă aș fi prieten cu creștinii decât cu cretinii.
3. Ştirea din sportul canadian este că Avi Silverberg a câștigat competiția feminină de haltere desfășurată recent în Lethbridge, Alberta. Avi este un uriaș cu barbă, antrenor de haltere.
Dezgustat de noile regulamente care permit bărbaților ce se auto identifică drept femei să concureze în competițiile feminine (și să câștige toate trofeele) Avi a declarat că el este, de fapt, femeie și s-a înscris în concurs, ca atare.
Titlul era deținut până atunci de Anne Andres, un mascul care a profitat de confuzia ideologică indusă politic pentru ca să se inserteze, ca femeie, într-un concurs feminin, și să-l câștige la modul cel mai serios, cu trofeu, aplauze, și accolade în presă.
Anne trebuie să fie nedumerit/ă. Ce lume mai este și asta, în care un un bărbat nu poate să trișeze femeile în mod legal?
Farsă lui Avi este admirabilă dar mă gândesc cu amărăciune că el a trebuit să recurgă la un subterfugiu. Protestul deschis este dăunător sănătății în America (vezi mai sus).
Se pare că am ratat iremediabil vremurile când femeia cu barbă putea fi văzută numai la circ.
4. Denise Nicole Frasier, o tânără de 19 ani din Mississippi USA, a fost arestată sub acuzațiile de contact sexual împotriva naturii și cruzime față de animale. Pe scurt, ea a avut relații sexuale cu un ciobănesc german și a postat totul pe internet, încasând de asemenea și onorariul cuvenit de la persoane interesate să privească toată afacerea.
Pentru că orice idioțenie este privită de elita de stânga din America drept o manifestare a originalității și adevăratei personalități a idiotului respectiv, cineva a opinat că litera C, de la canin/câine, trebuie adăugată la LGBTQ, în spiritul incluziunii și diversității.
Altcineva a prevăzut că Denise (cu sau fără câine) o să fie nouă imagine de promovare pentru Bud Light.
Cred că avem aici o confirmare a ipotezei că dacă vrei să fii un influencer trebuie să pornești de jos.