Acasă Utilitare Valu lui Traian: ,,Înălţarea Domnului, Ispasul, Paştele Cailor”, la Școala Gimnazială nr....

Valu lui Traian: ,,Înălţarea Domnului, Ispasul, Paştele Cailor”, la Școala Gimnazială nr. 1

248
0

Reprezentanţii Centrului Cultural Judeţean Constanţa Teodor T. Burada, Secţia Ansamblul Folcloric Profesionist Brâuleţul-Promovare Cultură Tradiţională, şi-au continuat deplasările, săptămâna aceasta, în cadrul seriei de activități curente pe care le desfășoară la școlile din localitățile constănțene, cu prilejul marilor sărbători din timpul anului, acțiuni organizate în pentru promovarea, în rândul copiilor și adolescenților, a obiceiurilor și tradițiilor din patrimoniul cultural local, informează un comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, de această dată, miercuri, 24 mai, reprezentanții instituției de cultură au ajuns, în localitatea periurbană Valu lui Traian unde, împreună cu cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale nr.1, au derulat activitatea ,,Înălţarea Domnului, Ispasul, Paştele Cailor”.

Ana-Laura Parfinov, referent de specialitate în cadrul secției Ansamblul Folcloric Profesionist Brâuleţul-Promovare Cultură Tradiţională și coordonator al activităţii, le-a prezentat elevilor legendele şi superstiţiile de care se leagă denumirile populare ale sărbătorii Înălţării Domnului, oferind detalii inedite cu privire la acestea.

„Prezentarea a fost structurată astfel încât să suscite interesul elevilor și să îi determine să își dorească să afle mai multe detalii pe marginea subiectului. Întrebările venite din partea lor au creat cadrul propice unui dialog deschis și dinamic, contribuind astfel la consolidarea cunoștințelor și a interesului față de cultura tradiţională românească”, a declarat Ana – Laura Parfinov, coordonator al activității.

Cultura tradițională reprezintă o resursă educațională cu un potențial enorm, iar aceste acțiuni desfășurate, periodic, de către Centrul Cultural Judeţean Constanţa Teodor T. Burada în școlile din localitățile constănțene, reușesc să transmită înțelepciunea populară în rândurile tinerei genereții, care redescoperă cu mult interes vechile datini și tradiții dobrogene. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.