Acasă Caleidoscop „Picătura de optimism”- proiect pentru atragerea donatorilor de sânge din rândul tinerilor

„Picătura de optimism”- proiect pentru atragerea donatorilor de sânge din rândul tinerilor

1000
0
Caiacişti pe Lacul Techirghiol Clubul Nautic Român
Caiacişti pe Lacul Techirghiol Clubul Nautic Român

Teodor DUMITRU ■

Clubul Nautic Român (CNR) în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța, lansează duminică, 20 iunie 2021, la Constanța, proiectul „Picătura de optimism”, în scopul atragerii cât mai multor tineri în rândul donatorilor de sânge, pentru promovarea unui stil de viață sănătos și crearea unei culturi a sportului pentru toți.

„Vom organiza sesiuni de informare a publicului despre importanța donării de sânge dar și activități sportive menite să crească gradul de implicare și de practicare a sportului de masă în județul Constanța” – a declarat dr. Alina Mirella Dobrotă, directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.

Tot în acest scop, Clubul Nautic Român, prin Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, va oferi donatorilor 100 de tichete premiu care asigură participarea gratuită la cursuri de inițiere și agrement nautic pe Lacul Techirghiol, la bordul unui caiac, în următoarea perioadă.

„Cele 100 de tichete cadou acordate de Clubul Nautic Român donatorilor sunt valabile până la finalul anului 2021, utilizare lor fiind posibilă doar pe baza unei programări prealabile, prin telefon. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească donatorii pentru utilizarea tichetelor cadou sunt: semnarea unei declarții de participare pe proprie răspundere, prin care se angajează să respecte regulile de participare și instructiunile primite. Donatorul va declara şi va semna pentru faptul că este apt de a face efort fizic, că nu prezintă probleme cardiace sau pulmonare, că nu a prezentat semne de răceală în ultimele 14 zile (dureri de cap, stări febrile, tuse) și nu a intrat în contact cu persoane infectate COVID 19. Vârsta donatorilor ce pot fi incluşi în acest proiect este cuprinsă între 18-65 ani, iar greutatea maximă admisă de 100 kg”, a precizat Andreea Mihăescu, președintele CNR.

Interviu Radio Constanta
Sportivii Clubului Nautic Român la Techirghiol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.