RAJA S. A. va întrerupe furnizarea apei potabile, în Municipiul Constanţa, de marți, 11 octombrie, ora 22.00, până joi, 13 octombrie, ora 10.00 în următoarele zone:
• Palazu Mare, Boreal, Tomis Plus și Impact;
• Zona Comercială Nord (Dedeman, Carrefour, Selgros);
• Pescărie, Delfinariu, Stadion Gheorghe Hagi, Piața Chiliei, Tăbăcărie, Faleză Nord;
• Bd. Tomis, cartierele Tomis I, Tomis II, Capitol și Spitalul Clinic Județean Constanța;
• Zonele Peninsulară, Centru și Spitalul Militar;
• Orașul Ovidiu (partea stângă, sensul de mers spre loc. Lumina).
În data de 12 octombrie 2022, în toate zonele afectate din municipiul Constanța se va furniza apă în intervalul orar 06.00 – 09.00, din rezerva de apă stocată în rezervorul de la stația de pompare Călărași.
Abonaţii afectați de această lucrare sunt sfătuiţi să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic pentru perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.
În perioada 11 – 13 octombrie 2022, se vor executa ample lucrări de investiții ce vor afecta buna funcționare a Stației de pompare Călărași, pentru racordarea unor noi conducte, cu diametrul de 800 mm, la rețeaua de aducțiune existentă și conectarea mai multor puțuri la instalația nou executată, informează Biroul de Comunicare.
Astfel, se va mări capacitatea de transport de la sursele de mare adâncime către Stația de pompare Călărași, dar și către cartierul Palazu Mare și orașul Ovidiu, precizează sursa citată.
Investițiile fac parte din Contractul de Lucrări CL32 – Reabilitare conducte aducțiune Constanța, în valoare de aproape 40 milioane lei cu TVA, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).
Totodată, RAJA va realiza, cu fonduri proprii, înlocuirea a două vane de legătură, cu diametrul de 800 mm și montarea unui nou tronson pe conducta de aducțiune.
Investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții.
Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea serviciilor.