Acasă Politic Alternativa Dreaptă vrea interzicerea prin lege a simbolurilor comuniste și marxiste, în...

Alternativa Dreaptă vrea interzicerea prin lege a simbolurilor comuniste și marxiste, în România

624
0

„Comunismul n-a murit, doar un pic s-a odihnit!”

Dan MIHĂESCU ■

Preşedintele executiv al partidului Alternativa Dreapta, (AD), Valentin Licxandru, a anuntat luni, 24 octombrie, în conferinţa de presă de la Palatul Parlamentului, că experţii partidului elaborează un proiect de lege pentru interzicerea simbolurilor comunismului ăn România.

“În perioada urmatoare parlamentarii partidului vor depune un proiect de lege care vine să completeze actualele prevederi ale Legii 107/2006, pentru aprobarea OUG nr. 31/2002 modificată prin Legea nr. 217 din 23 iulie 2015, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. Din păcate, din această lege pitrocită şi votată la mijlocul celui de-al treilea mandat de preşedinte al lui Ion Iliescu, lipsesc tocmai reglementările cu privire la un alt regim care a produs foarte multe victime, atât în România, cât şi în întreaga lume, mai ales cu precădere în secolul XX”, a declarat Licxandru.

Acesta a mai spus că estimările arată că în România au existat spre un milion de deținuți politici în perioada 1944-1989, în special din 1948.

„Ştim că în cazul acestui milion de persoane a fost cuprinsă elita militară din acel moment, cea politică, intelectuală şi spirituală, teologi de seamă, profesori universitari, economişti reputaţi, oameni politici de mare anvergură, oameni de stat ai României. Un regim criminal care nu-şi are locul în spaţiul public, ci doar în manualele de istorie şi în memoria comună. (…) Alternativa Dreaptă va depune în zilele următoare proiectul pentru completarea Legii 107/2006, prin care organizaţiile şi simbolurile comuniste şi marxiste să fie interzise odată cu cele menţionate deja în în respectivul act legislativ”, a mai spus Valentin Licxandru.

În cadrul conferinţei săptămânale de presă, deputatul Daniel-Gheorghe Rusu a adus în atenţie faptul că Alternativa Dreaptă, a sesizat Avocatul Poporului pe pachetul de legi ale justiţiei pentru a le contesta la Curtea Constituţională a Romȃnie iar senatoarea Evdochia Aelenei a subliniat faptul că aceste legi, care „au fost votate pe repede înainte„, modifică întregul sistem judiciar al ţării.

La rândul său deputatul de Constanţa, Dănuţ Aelenei, a precizat apăsat că nu înţelege poziţia servilă a autorităţilor de la Bucureşti vizavi de acest subiectul admiterii în Spaţiul Schengen. „România îndeplineşte toate condiţiile să intre în spaţiul Schengen (…) România face parte integrantă din UE şi nu va intra niciodată pe uşa din dos în spaţiul Schengen. Nu înţeleg, de asemenea, poziţia prim-ministrului Ciucă cel care, într-o declaraţie de presă, invită autorităţile din Olanda să verifice România. Unde s-a mai văzut aşa ceva? Noi nu mergem să verificăm autorităţile olandeze, dacă îndeplinesc condiţiile de rămânere în spaţiul Schengen. Noi facem parte din Europa, îndeplinim toate condiţiile de aderare la spaţiul Schengen!”, a clamat Aelenei, cerând executivului să-şi exercite mandatul cu care a fost învestit de parlament.

În final, preşedintele AD, Adela Mîrza a anunţat că în perioada 3-5 noiembrie a.c, la Palatul Parlamentului din Bucureşti va avea loc Conferinta Internaţională a Partidului Conservator European (ECR Party), sub titulatura Conservatorismul – Aletnativa Dreaptă, calea deschisă Securităţii, Prosperităţii şi Păcii pentru Naţiunilşe Europene,. eveniment organizat cu suportul Parlamentului European şi al Alternativei Dreapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.