Acasă Utilitare RAJA SA investeşte 36.781.758 lei din fonduri europene, în modernizare

RAJA SA investeşte 36.781.758 lei din fonduri europene, în modernizare

303
0

Cel mai mare operator public regional din România în domeniul alimentării populației cu apă potabilă și al epurării apelor uzate RAJA SA a semnat miercuri, 3 mai 2023, la sediul central, două proiecte pentru construirea de parcuri fotovoltaice și implementarea unei platforme de management digitalizat a infrastructurii de apă și apă uzată din aria de operare, informează Biroul de comunicare.

Potrivit sursei citate, în cadrul primului proiect, mii de panouri fotovoltaice de mare putere urmează a fi amplasate în 8 puncte de lucru, mari consumatoare de energie, continuând investițiile derulate prin „Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 11 – Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile”, sprijinit financiar de Comisia Europeană.

Valoarea contractului este de 25.149.349,33 lei cu TVA, iar termenul de execuție este de aproximativ 8 luni, urmând a fi montate peste 4.500 de panouri fotovoltaice la punctele de lucru: Sursele de apă Cișmea A, Cișmea B, Cișmea C, Cișmea II, precum și la nivelul stațiilor de epurare Medgidia, Buftea, Fetești și Mangalia.

            “În contextul global “fierbinte” al digitalizării și al scăderii consumului de energie electrică și reducerii costurilor de exploatare a instalațiilor, compania noastră face pași importanți pe aceste două paliere. Munca de peste doi ani a colegilor dă roade astăzi, prin semnarea acestor contracte, care sunt cu atât mai importante dacă ne gândim la impactul major al costurilor cu energia în tarifele serviciilor, dar și la necesitatea creșterii comunicării cu clienții în mediul virtual într-o manieră facilă și în siguranță”, a declarat Aurel Presură, director general RAJA SA.

Cel de-al doilea proiect semnat alături de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, are ca termen de finalizare luna decembrie a acestui an, vizează implementarea unei platforme de management digitalizat al infrastructurii de apă și apă uzată din aria de operare a RAJA SA Constanța.

Proiectul face parte din „Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 3 – Dezvoltarea Infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor”, tot cu sprijin financiar de la Comisia Europeană, și are ca obiectiv general digitalizarea sistemului de management al activității operaționale a companiei prin gestiunea în timp real a echipamentelor și a resurselor materiale, colectarea, raportarea și analiza informațiilor generate de activitatea operațională în scopul optimizării managementului companiei, integrarea fluxurilor de lucru, îmbunătățirea transferului de date între diferite compartimente. O componentă importantă a proiectului vizează integrarea datelor de la echipamentele SCADA și comunicarea/updatarea permanentă cu platforma GIS. Mai mult, pe parte de relații clienți se vor aduce modificări importante pe modulul Dispecerat și Call-Center (IVR), prin conectarea tuturor proceselor de raportare incidente și call-center la un singur panou de administrare integrat cu managementul incidentelor, precum și securizarea comunicațiilor din dispecerat. Valoarea acestui contract este 11.632.409,36 lei cu TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.