Acasă Utilitare Record de studenţi înmatriculaţi la UOC în prima sesiune de admitere a...

Record de studenţi înmatriculaţi la UOC în prima sesiune de admitere a acestui an

463
0

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a înmatriculat un număr record de studenţi în prima sesiune de admitere pentru anul universitar 2023-2024, informează Biroul de presă.

Astfel, porivit sursei citate, după sesiunea de admitere din iulie au fost declaraţi admişi şi înmatriculaţi peste 4300 de candidați la programele universitare de licență și master ale celor 16 facultăți de la Universitatea Ovidius din Constanța.

În context, rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, a anunţat că la sesiunea de admitere din această vară 8250 de candidaţi și-au depus dosarele de admitere, înregistrându-se un număr record raportat la ultimii cinci ani.

“Și în ceea ce privește candidații români de pretutindeni, UOC a înregistrat cel mai mare număr de studenți înmatriculați, comparativ cu sesiunile de admitere din 2019, până în prezent. Această creștere a numărului de candidați care aleg să studieze la UOC confirmă faptul că universitatea noastră se află pe locul întâi în opțiunea tinerilor la nivel regional, și printre primele din țară, oferindu-le acestora servicii educaţionale de calitate, cu programe de studiu adaptate cerințelor pieței muncii”, a precizează Iliescu.

Pentru admiterea din luna septembrie, UOC scoate la concurs aproximativ 2000 de locuri la cele 81 de programe de studii universitare de licență, circa 1750 de locuri pentru cele 59 de programe universitare de master și peste 110 de locuri la cele 7 școli doctorale, cu 8 domenii de studii de doctorat.

Toate informațiile legate de admiterea 2023 la UOC sunt publicate pe siteul Universităţii Ovidius din Constanţa la secţiunea admitere și pe site-urile facultăților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.