Acasă Cronica Un răsărit de soare cu ritmuri madrigale

Un răsărit de soare cu ritmuri madrigale

5601
0

Leonard MOCANU  ■

Nu sunt invidios din fire, dar mă gândesc ce privilegiu pe capul celor care locuiesc în zona Farului Genovez din Constanța, să adoarmă și să se trezească pe muzica ”live” a Madrigalului. Credincios principiului ”Nu căuta aceste legi, că s-ar putea să le-nțelegi!”, am salutat inițiativa diriguitorilor Corului Național de Cameră ”MADRIGAL – Marin Constantin” de a da binețe răsăritului de soare la malul mării, invitând pe melomani la un miniconcert matinal, luni 14 august, în Ziua Recunoştinţei în memoria Marinarilor Români.

Am răspuns acestei invitații inedite și nu mică mi-a fost mirarea să constat că nu eram singurul, ba, până la urmă, numărul spectatorilor l-a egalat pe cel din urmă cu două zile, la spectacolul oficial.

Într-o atmosferă mai puțin protocolară, fără restricții de fotografiere sau filmare, Madrigalul a oferit un spectacol (cum altfel?) de calitate, alăturând muzicii divine pe care o produce sensibilitatea unui Marius Manole așa cum îl știm și cum îl dorim de fiecare dată, pe fundalul răsăritului, ”executat” ca la carte la 6.08 trecute fix.

În costumații cu influențe populare românești, opere ale creatoarei Doina Levintza, muzicienii Madrigalului au început recitalul imitând, la propriu, păsările pădurii, în timp ce, pe fundal, pescărușii și albatroșii s-au oprit în aer (tot la propriu) să îi asculte.

A fost o jumătate de oră de delectare care a meritat minimul efort de a te trezi de dimineață, iar inițiativa de salutat nu poate decât să demonstreze încă o dată că arta autentică nu are limite de timp, nu se înclină în fața câștigului material, ci se dăruiește din inimă, pentru inimă.

Vivat Crescat Floreat Corul Național de Cameră ”MADRIGAL – Marin Constantin”!

Sursa foto:facebook.com/MadrigalOficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.