Acasă Social PSD – Jos labele de pe televiziunea publică!

PSD – Jos labele de pe televiziunea publică!

9213
1

Dan MIHĂESCU 

Sindicatul Român al Jurnaliștilor (SRJ) MediaSind, cea mai mare organizație națională a lucrătorilor din mass-media alături de Filiala MediaSind TVR din Societatea Română de Televiziune (SRTV), a transmis miercuri, 6 septembrie, un apel public Președintelui PSD Marcel Ciolacu, prim-ministru al Guvernului,  pentru încetarea abuzurilor față de angajații TVR!

Scrisoarea deschisă adresată lui Ciolacu debutează cu devoalarea derapajelor profesionale săvârșite de către pârâtul Georgică Severin, reprezentantul Partidului Social Democrat (PSD) în Consiliul de Administrație al SRTV care, închipuindu-se vechil pe moșia statului, a cerut concedierea a 10% din totalul angajaților, fără niciun temei legal.

Potrivit sursei citate, SRJ MediaSind, în calitate de organizație reprezentativă în SRTV, participă, conform legii, la toate ședințele Consiliului de Administrație, poziție din care sindicaliștii au constatat de mai multe ori că reprezentantul PSD în CA, Georgică Severin, a avut grave derapaje în ceea ce privește interesul instituției, iar la ultima ședință acesta s-a comportat agresiv și abuziv în legătură cu drepturile angajaților.

“În data de 31 august 2023, în ședința Consiliului de Administrație (amănunte aici: Concedieri si tăieri de sporuri discutate în ședința CA din TVR!), lucrurile au luat o turnură dramatică pentru angajații instituției – reprezentantul PSD Georgică Severin a solicitat președintelui-director general al SRTV, dl. Dan Cristian Turturică și membrilor prezenți,  concedierea a aproximativ 10 la sută din totalul angajaților, în condițiile în care este binecunoscut faptul  că personalul SRTV este insuficient față de cerințele europene ale unei instituții publice de media! Totodată, dl. Severin, în loc să facă echipă cu colegii din coaliție desemnați de PSD și PNL, colaborează cu reprezentanta de la partidul AUR, Dorothea Ionescu, cea care a solicitat în repetate rînduri eliminarea sporurilor negociate de MediaSind în CCM (inflație, vechime, teren, ore suplimentare, prime etc.)

Mai mult, Georgică Severin și-a permis să voteze și împotriva demarării procedurilor pentru finalizarea lucrărilor la sediul studioului TVR Craiova, deși cunoștea personal faptul că angajații acestei prestigioase stații lucrează de ani de zile în condiții inumane, și anume în niște containere de ghetou, indiferent de vremea de afară!

Este incalificabil, domnule Președinte, ca un reprezentant al unui partid care promovozează valori social-democrate, care are în programul de guvernare angajamente europene privind apărarea drepturilor salariale, apărarea libertății de exprimare, promovarea unui real dialog cu partenerii sociali, să voteze în majoritatea cazurilor, împotriva acestor principii.

Este inadmisibil, domnule Președinte, ca un reprezentant PSD să voteze împotiva propriilor colegi desemnați de același partid, doar pentru a ieși în evidență și a-și rezolva diverse probleme personale.

După cum bine știți, de-a lungul timpului organizația noastră sprijinită de Federația Cultură și Mass-Media FAIR-MediaSind – organizație afiliată la Confederația CNSLR-Frăția, pe plan național, și la Federația Intermnațională a Jurnaliștilor, Federația Internațională a Muzicienilor, Federația Internațională a Actorilor, UNI Global Union, UNI MEI și Federația Europeană a Jurnaliștilor, pe plan internațional, v-au semnalat și v-au cerut sprijinul pentru a stopa mai multe abuzuri constatate în cadrul instituțiilor publice de media”, reclamă sindicaliștii.

În finalul scrisorii adresată lui Marcel Ciolacu, FRJ MediaSind își arată speranță că liderul PSD va analiza cu atenție gravele abateri de la conduita partidului și de la deontologia profesională manifestate de Severin și va decide în consecință.

1 COMENTARIU

  1. La prima vedere, pare că au dreptate (cei cărora li s-a atins “onoarea”). Doar la prima vedere, fiindcă dacă faci o mică analiză – iar articolul n-a făcut-o – vezi că “împărăţia” TVR este o gaură neagră care conţine multă energie, nu se ştie dacă e pozitivă sau negativă, care se ţine cu mult bănet de la bugetul statului. Ar trebui începută analiza cu “audienţa”! S-ar fi putut începe analiza cu cifra de angajaţi ai TVR şi cantitatea de “producţie”! Cum îndrăzneşte un neica-nimeni în ale televiziunii, fie el şi de la PSD să¬-şi dea cu părerea cu privire la anumite “performanţe” uimitoare ale TVR?
    Eu încerc să înţeleg spiritul de breaslă, dar … obrazul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.