Acasă EDITORIAL Medgidia – Târgul fripturilor pe datorie!

Medgidia – Târgul fripturilor pe datorie!

35655
1
Sursa: 7-zile.com

Manuel VLĂDUȚ■

„Săracu’ nu-i sărac destul, până nu e și fudul…” – proverb românesc

E plină limba română de zicale și proverbe, toate născute din străvechea înțelepciune românească. Și ca să confirme proverbul de mai sus, Primăria Medgidia anunță mare chef și concurs de grătare și fripturi, începând cu data de 16 până pe 19 noiembrie, la sfârșitul săptămânii!

Festivalul Grătarului Uriaș… a început! Să fie chef de bucurie că viceprimarul îmPăunat primar, Niculae Păun, a rămas la cârma orașului după plecarea lui Valentin Vrabie, în urma condamnării penale de luna trecută? Sau e pe post de parastas anticipat, în urma administrației dezastruoase a stolului de vrăbeți pripășiți de ceva ani în primăria Medgidiei?

Sursa: replicaonline.ro

După ajutorul guvernamental primit în luna iunie 2023 direct din fondul de rezervă al primului-ministru, din cauza iminentei intrări în incapacitate de plată și faliment, primăria care își scoate la licitație publică tot ce înseamnă teren aflat în proprietatea publică sau privată, pune acum de niște grătare reunite sub pomposul titlu de festival, asezonate bineînțeles cu foc de artificii, muzică și voie bună în amintirea chiolhanelor celebre date de petrecărețul și mărinimosul Vrabie, pentru care banii publici… nu au fost niciodată o problemă! Vorba aia: “Chelului, tichie de mărgăritar îi trebuie!”– ca să păstrăm tonul românesc proverbial. Umblă vorba prin târg, că evenimentul nu e organizat de primărie, ci de un întreprinzător isteț, care la prețuri nemaivăzute vinde fripturi, mititei și cârnați, primăriei Medgidia revenindu-i doar modesta sarcină de a-i face omului campanie publicitară (pe banii cui, oare?), că deh, trebuie „să manâncă” toată lumea, nu? Dar cântăreții și dansatoarele, lăutarii și artificiile, oare cine le plătește? Cert e, că în ultima ședință a Consiliului Local, nici vorbă să se fi discutat despre vreun festival, mai ales că fripturile pe bani publici, au fost deja interzise prin ordonanță de urgență…

Asta în timp ce ANAF a pus sechestru pe terenuri intravilane ale primăriei Medgidia – în suprafață totală de 140.677 mp, din cauza neplății unor sume datorate bugetului de stat.

Sursa: Facebook

Și de parcă nu ar fi fost de ajuns, foști angajați ai Primăriei Medgidia, dați afară abuziv și care și-au recâștigat în instanță locul de muncă și drepturile bănești restante, obligă astăzi primăria care a refuzat să pună în aplicare hotărîrea judecătorească cu pricina, la plata acestor drepturi – în valoare de nu mai puțin de 573.000 leiprin executare silită! Rămâne de văzut din ce bani va plăti primăria acești bani, cert este însă, că tot din bani publici, adică din banii cetățenilor orașului, vor fi plătiți acești oameni… Și să sperăm că pe viitor, primăria ca instituție, va recupera acești bani de la persoanele fizice în cauză vinovate de concedierea abuzivă a acestor angajați – așa cum a stabilit instanța de judecată!

În acest timp, nestingherit de nimeni și sfidând orice lege, fostul primar condamnat – Vrabie, numit chipurile consilier onorific pe proiecte” de slugarnicul viceprimar Păun, își continuă „opera” neterminată prin primărie, folosind chiar – în văzul tuturor și cu tupeu nemărginit – mașina primăriei, pentru că – de ce nu? – poate și își permite…

Poate că viceprimarul Păun – instalat primar intermar – vine să explice public, de ce încalcă legi și hotărâri judecătorești, ajungând să plătească datorii către stat sau persoane care și-au câștigat în instanță drepturi bănești neplătite la timp, cu terenuri executate silit sau chiar sechestrate și cum justifică legal folosirea necuvenită a bunurilor primăriei, de către un fost primar condamnat penal!

Și, dacă posedă temeinice cunoștințe lingvistice și juridice, să explice tuturor, ce legătură are termenul de condamnat penal, cu cel de consilier onorific?

„Parol, mon cher! Pe onoarea mea!” – cum ar zice autoexilatul Nenea Iancu, din scârbă față de mai marii politicii românești…

1 COMENTARIU

  1. Păi, de ce nu se sesizează organele în drept? Ce se mai așteaptă și de la cine? Să fie cercetați și Penalul și Interimatul, fiindcă sigur sunt în ,,cârdășie ” la delapidărilecare sunt și șă-i facă să pună totul la loc și ceva în plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.