Acasă Cronica Și s-a făcut primăvară în Club Phoenix. Exact, în februarie…       

Și s-a făcut primăvară în Club Phoenix. Exact, în februarie…       

3730
0

Luigi FRIGIOIU ■

Podgoriile din Medgidia sunt renumite iar din delicioșii struguri se face un suc la fel de gustos. Iar după un șpriț bun, la tot românul îi vine pofta de cântare. Cel mai reprezentativ exemplu, în acest sens, e legendarul Dan Spătaru, “ambasadorul” zonei și al celebrei licori. Dovada vie e șlagărul “Vin la noi la Medgidia, vara când se coace via” foarte fredonat, pe vremuri.

Dar în pitoreasca urbe, s-a cântat și se cântă nu, doar, muzică ușoară ci, chiar, pop-rock. În anii 80, formația Medusa din Medgidia devenise cunoscută în țară. Apogeul l-a atins în 1988, când a înregistrat la Casa Electrecord o față de album. Formația era alcătuită din: liderul Marian Vechiu-chitară, voce, Tudorel Rîpă-chitară bas, voce, Tomis Tache-claviaturi, voce, Nicu Mogîlă-percuție, Liliana Crează-voce. Solista nu era – cum puteți crede datorită asemănării – Agneta Falkstog, vocea blondă de la ABBA. E vorba de cea cunoscută, azi, ca Liliana Cornilă-Licor, la fel de frumoasă și de talentată, căruia timpul nu i-a putut răpi din calitățile care au făcut-o remarcată.

Pe albumul LP se găsesc piesele: Sunt, Adolescenții, Fluturele, Permanență, Ninge, Amurg. Muzica aparține lui Marian Vechiu, pe versurile unor poeți cunoscuți (Nichita Stănescu, Virgil Carianopol, George Bacovia, Ion Brad).

În orașul în care se distrugeau principalele repere economice (Cimentul și IMUM), după Medusa, o bună perioadă, nu a urmat nimic. Pentru că nimeni nu mai avea chef de nimic. Acum însă, ștafeta a fost preluată cu succes de o trupă formată din: Elvis Nicolae Păun (voce), Florin Toma (chitară solo), Cristian Roșu (percuție), Florian Niculae (pian), Victor Pușcașu (chitară bass), Marian Popa (chitară acustică), Ionuț Tradafir (clape). Băieții se numesc așa cum cântă: “Exact”! Adică, simplu și corect, o muzică plăcută pe textele Cristinei Dragomir.

Așa a fost sâmbătă, 17 februarie, în Clubul Phoenix, unde trupa a prezentat show-ul intitulat “Hai să facem primăvară”. Și într-adevăr, s-a creat o atmosfera călduroasă, primăvăratică. Clubul plin, toți s-au distrat pe cinste. S-au interpretat și câteva coveruri. Pentru câteva piese a urcat pe scenă talentata solistă, Tania Niculae (colaboratoarea trupei și soția lui Florian de la pian).

Surpriza serii: prezența în sală, la masă, a faimosului percuționist Ionuț Micu, venit să-și susțină prietenii. Admirabil gest de colegialitate!

Numerosul public a fredonat, exact, șlagărele Exact: Primăvara, Acorduri de chitară, Ultimul vis etc. Îi așteptăm, mai des, pe talentații băieți din Medgidia. Până atunci o să-i ascultăm visând pe You Tube: “Un vis-o poveste, Un vis poate este un mod de a fi din nou copil”                            

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.