Acasă Eveniment Un glonț floare-la-urechea Președintelui

Un glonț floare-la-urechea Președintelui

2107
0
foto: CNN

Manuel VLĂDUȚ

Ce putea stinge mai eficient ecourile summitului NATO de la Washington din 9-12 iulie, în care s-au stabilit clar și fără echivoc liniile directoare ale puternicei alianțe nord-atlantice, împotriva amenințărilor rusești din Europa? Doar un atentat la viața ex-președintelui american Donald Trump, care în mod cert va câștiga un val imens de simpatie și susținere a electoratului american, în fața contra-candidatului său Joe Biden…

Beneficiarul direct al acestui incident ce se putea transforma într-o adevărată tragedie pentru politica americană, nu este doar candidatul la fotoliul prezidențial al Statelor Unite ale Americii – Donald Trump, ci și Rusia însăși, căci atentatul săvârșit la mitingul electoral din Pennsylvania, nu poate avea decât consecințe favorabile pentru propaganda rusească de război și susținătorii acesteia.

Sursa foto: Skynews

Dealtfel, Maria Zaharova – veninoasa purtătoare de cuvânt a Kremlinului, nu a scăpat ocazia de a lansa săgeți otrăvite  la adresa Statelor Unite ale Americii și la politica Whashingtonului cu privire la sprijinul ferm acordat Ucrainei în războiul său de apărare contra Rusiei invadatoare:

“Nu cumva ar fi mai bine ca aceşti bani să fie folosiţi pentru a finanţa poliţia americană şi alte servicii care ar trebui să asigure legea şi ordinea în Statele Unite?”, a întrebat Zaharova, adresându-se celor care sprijină în Statele Unite furnizarea de arme Ucrainei. Oficial, Moscova a “îndemnat” duminică Statele Unite să facă „inventarul politicilor sale de incitare la ură împotriva oponenţilor politici, ţărilor şi popoarelor”, folosind tentativa de asasinat pentru a denunţa sprijinul american pentru Kiev, potrivit  AFP, preluată de Agerpres.

Sursa foto: CNN

La astfel de îndemnuri, însă, cel mai potrivit răspuns ar fi cel lansat cu sinceritate și franchețe de premierul Australiei – Anthony Albanese, cu ocazia recentului scandal al spionajului rusesc   din armata australiană, la ferl de valabil pentru orice națiune ce se simte amenințată de agresiva Rusie: “„Rusia să priceapă mesajul – lăsați-ne în pace! Rusia spionează aici și în alte părți ale lumii. Rusia nu are credibilitate. Iar mesajul pentru Rusia este: ce ar fi să vă retrageți din Ucraina și să opriți războiul ilegal și imoral pe care îl duceți? Și ce ar fi dacă nu vă mai băgați în treburile interne ale altor națiuni suverane? Vorbim de o țară care nu are niciun fel de respect pentru legile internaționale și care trebuie tratată cu dispreț, ceea ce simt eu pentru ei.”

Asasinul atentator: Thomas Matthew Crooks. Sursa foto: Skynews

Se pare că războiul hibrid dus de către Rusia împotriva occidentului colectiv, capătă începând cu această memorabilă zi de 14 iulie, noi dimensiuni. Nimic nu va mai conta în lupta prezidențială americană – pe de o parte și tacticile propagandistice și război hibrid ale Rusiei! Căci un Trump învingător în alegeri poate însemna un dezastru pentru Ucraina în special și Occident în general, date fiind politicile imprevizibile ale acestuia în Europa și în NATO. Iar Rusia, cu siguranță, nu va precupeți nici un efort în a sprijini venirea la putere a unui președinte american “prietenos” și decis să rezolve problema ucraineană jertfind chiar și teritorii sau sfere de influență din estul Europei…

Trump a părăsit scena însângerată înconjurat de agenți de securitate, ridicând sfidător  pumnul în fața morții care i-a trecut șuierând pe la ureche… Simbolistica pumnului ridicat, însă, poate prevesti simbolic altceva: victoria sa fără echivoc în alegerile ce urmează, profitând la maxim de incidentul care îi putea aduce moartea!

Sursa foto: Facebook

Privind mai atent scena surprinsă de camera foto, nu putem ignora – în afara pumnului ridicat într-un suprem gest proletar, câteva detalii deloc neglijabile: în timp ce agenții de securitate se străduiesc să-l protejeze, făcând scut în jurul său și încercând să-l tragă în jos, năbădăiosul ex-viitor președinte iese cu îndârjire – ca în fotbalul american – din grămadă, cu pumnul sus, ca o adevărată Statuie a Libertății, parcă strigând – „Mai vreau o dată!” Nu am priceput însă ce anume dorește, refuzând protecția agenților: un nou mandat sau un alt glonț câștigător?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.