Acasă Turism Descoperind comorile din centrul vechi al Constanței

Descoperind comorile din centrul vechi al Constanței

101
0

Un nou tur cultural ghidat este organizat ca avanpremieră la Ziua Marinei Române de prof. dr. Răzvan Raul Ivan (ghid în turism) în cadrul proiectui cultural-educativ Tur Cultural „La țărm de Marea Neagră” al Consiliului Județean Constanța finanțat prin Centrul Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada.

Asfel, constănțenii sunt așteptați miercuri, 14 august 2024, la ora 18.00, tot la Lupoaică, să pornească într-un nou tur cultural ghidat, ce are ca scop promovarea istoriei marinei, a importanței pe care Portul Constanța a jucat-o în evoluția orașului Constanța, a unor povești despre bătăliile pe mare și a epavelor care se găsesc în Marea Neagră.

Pornim de la Lupoaică circuitul se îndreaptă spre Palatul Regal, loc important pentru Familia Regală, un monument construit la începutul secolului XX, care găzduia banchete fabuloase. Prima ședere a Familiei Regale în noul Palat din Constanța a fost menționată în septembrie 1907, după care acest lucru s-a petrecut anual, până în vara anului 1914, inclusiv. Traseul continuă spre Piața Ovidiu aici a fost cu multă vreme în urmă „agora” tomitană pe vremea grecilor și „forumul” pe vremea romanilor, iar în timpul stăpânirii otomane, o piață de tranzit al mărfurilor. Ansamblul pieței s-a dezvoltat prin adăugarea succesivă a diferitelor clădiri construite într-un stil caracteristic orașelor din România din perioada 1881 – 1916, iar din 1916 până în 1944, această piață a fost o adevărată anexă a portului. Urmează mai apoi o scurtă oprire la Moscheea Regală „Carol I”, unde vom afla despre contribuția pe care a avut-o Imperiul Otoman în transportarea bunurilor românești spre porturile din Europa. De asemenea, sunt amintite și însemnările călătorilor străini în privința situației orașului de la malul mării și a situației portului. Ne îndreptăm spre faleză, unde vom descoperi câteva statui dedicate marinarilor, precum și un monument al eroilor.

Turul cultural „La țărm de Marea Neagră” se va încheia cu cea mai frumoasă bijuterie a orașului, Cazinoul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.