Acasă Educaţie Cinci noi programe de studii în sistem dual la Universitatea Ovidius

Cinci noi programe de studii în sistem dual la Universitatea Ovidius

5012
0
Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC
Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) face înscrieri pentru sesiunea de admitere din toamnă la cinci noi programe de studii universitare pentru licență și master în sistem dual, cu durata de patru ani, ce oferă absolvenților competențele solicitate de angajatori pe piața muncii, informează Biroul de presă.

„Suntem bucuroși să anunțăm că portofoliul programelor de studii al universității noastre se diversifică cu cinci noi specializări. Acest lucru este o dovadă a importanței pe care o acordăm ancorării UOC la specificul regiunii şi a preocupărilor de a asigura formarea profesională a tinerilor la cel mai înalt nivel, urmărind dinamica europeană şi internațională a educației”, a declarat rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

Potrivit sursei citate, UOC este una dintre cele cinci universități din România incluse în programul pilot de școlarizare, începând cu noul an de studii 2024-2025, în sistem dual pentru trei programe de studii universitare de licență cu durată de patru ani în domeniul: Inginerie mecanică, Agricultură şi Fizică tehnologică.

În cadrul acestor programe, 50% din timpul de pregătire al studenților se va derula în cadrul universității, iar cealaltă partea la operatorii economici, prin activități specifice de învățământ tehnologic aplicat.

În același timp, oferta educațională a Universităţii Ovidius se înnoiește cu două programe de studii masterale în pe domenii de vârf: Tehnici avansate de recuperare funcțională, la Facultatea de Medicină și Ingineria vehiculelor moderne, la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă. Cele două programe vor asigura dezvoltarea competențelor acumulate în ciclul studiilor de licență şi dobândirea unor noi seturi de abilități specifice, facilitând tranziția de la educație la piața muncii.

Primele înscrieri la cele cinci programe se vor putea face din luna septembrie a acestui an. Informații detaliate despre procesul de admitere vor fi disponibile, în curând, pe site-urile facultăților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.