Acasă Educaţie DE CE PROFANUL E MAI VALOROS CA EXPERTUL ?

DE CE PROFANUL E MAI VALOROS CA EXPERTUL ?

640
0

Nastasia BUTUC  ■

         Lovitură grea pentru șeful pedolog de la educatie. Guvernul a respins desființarea Corpului National de Experți în Management Educațional, propusă de ministrul educatiei. Acest corp de elită în număr de 36 000 de profesori reprezintă un tezaur național de materie cenuşie în educatie și îi încurca pe lipitorii de afișe să se înscrie la concursul de directori, apartenența la acest corp fiind obligatorie. Lăsând rușinea la o parte, fară să facă o analiză, ministrul decisese desființarea acestui corp exclusivist ascunzându-se în spatele unei formulări de tot râsul  ,,se pare că”. Constituirea acestui corp de experți a început în urmă cu 10 ani și printre cerințele necesare sunt solicitate condiții de studii, cursuri de management, rezultate notabile în activitatea didactică, experiență în organizarea de examene și olimpiade școlare,  proiecte europene etc.

          Ministrul educației este dependent de aparițiile pe sticla televizoarelor și a ieșit în evidență atunci când a apărut la vaccinare cu o cămașă care avea un buzunar pe mânecă dedicat acestui scop. Nu este prima oară când ministrul specialist în îmbunătățiri funciare a venit la televizor cu părerea lui şi a doua zi cu părerea lui Arafat. Totodată, guvernul a decis că  nu se poate organiza Concursul pentru directorii de școli, dacă regulile de examen nu sunt publicate până pe data de 27 mai, anul curent.

         În încheiere, îmi aduc aminte de o întâmplare din vremea comunismului. La un examen, o loază susținută de un prim secretar luase o notă mică. Profesorul evaluator a fost chemat imediat la raport și i s-a cerut să rectifice și cum nu avea nici dorința și nici cheful să caute în maldărul de lucrări i-a răspuns secretarului urmatoarele: tovarășe secretar, îmi dau pantalonii jos și le pun 10 la toți! Poate că domnul ministru își va completa garderoba cu o pereche de pantaloni adecvați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.