Acasă Eveniment Acum 85 de ani a început al Doilea Război Mondial

Acum 85 de ani a început al Doilea Război Mondial

15374
0

Dan MIHĂESCU

Astăzi, pe 17 septembrie 1939, Moscova a invadat Polonia invocând dreptul de a „proteja minoritățile” și inițiind astfel cel de-al Doilea Război Mondial, declanșat de facto de al III-lea Reich German  pe 1 septembrie, după trecerea frontierelor naționale poloneze de către Wehrmacht. Invazia a fost declanșată fără declarație prealabilă de război, după numai o săptămână de la semnarea Pactului Molotov-Ribbentrop, și s-a încheiat pe 6 octombrie, odată cu ocuparea întregii Polonii de agresorii germani și sovietici..

Nu lăsați pe nimeni să vă explice că sovieticiilui Stalin au fost „forțați” să intre în război de contextul geopolitic internațional ca să-și apere frontierele și să descurajeze tendințele expansioniste ale vecinilor, asta este doar o cosmetizare vulgară a adevărului istoric.

Moscova a intrat în al doilea război mondial fără declarație de război în alianță cu Hitler, în cadrul Pactului Molotov-Ribbentrop, acesta fiind singurul tratat pe care Moscova l-a respectat vreodată cu sfințenie. Mai târziu, în 1941, aveau să fie trădați de „aliatul” lor, dar asta e răsplata istoriei.

La fel acum și cu Ucraina, tot pentru apărrarea minorităților, tot fără declarație de război…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.