Acasă Cetăţeanul supărat Primăria Constanța șterge urmele unui accident mortal

Primăria Constanța șterge urmele unui accident mortal

9120
0

Narcis GAIDARGIU ■

În urma publicării articolului Când indolența Primăriei Constanța te omoară pe stradă! în ediția din 18 octombrie a gazetei Sentinela, unde prezentam circumstanțele în care prin „grija” Primăriei Constanța și-a pierdut viața un tânăr motociclist, administrația locală s-a însemnat evaporând în aceeași zi, din peisaj, parapetele de care s-a zdrobit victima.

Instrumentele sublimării vieții participanților la traficul rutier de pe bulevardul Tomis, din municipiu, au rămas însă martore în fotografiile noastre și ale tuturor celor care au trecut pe acolo și le-au imortalizat. Așa cum arătau ele, ne-au creat impresia că cele două piese din beton au fost crăpate de forța impactului cu casca motociclistului purtată pe cap. Dovada poate fi chiar dârele de sânge rămase pe cele două fragmente din beton.

Da, ați citit bine! Reacția Primăriei a fost foarte promptă și punctuală, extrăgând din teatrul de operații numai cele două parapete care au cauzat moartea motociclistului și pe care probabil că le-a ascuns sub preș, ca să nu ne mai vină idei.

Probabil că au înțeles dimensiunile neglijenței de care au dat dovadă și pe care o manifestă în continuare, dar și temându-se de oprobriul și reacția cetățenilor, au îndepărtat doar altarul public ce le putea crea probleme de imagine.

În rest, așa cum am mai spus, Primăria Constanța se arată în continuare fidelă lozincii: “Cine are viață să trăiască, cine nu să se ferească”, bine, e clar că nu-și dau seama că perseverând își reduc baza de impozitare, dar asta-i altă discuție pe care o s-o facem. Ah, da și mai rămâne și aspectul penal, cel puțin al neglijenței…

Rămâne să vedem dacă și mutarea probelor materiale s-a făcut cu aprobarea organelor de anchetă penală sau a fost numai din inițiativa posibililor responsabili vinovați, în caz contrar având de-a face cu o altă faptă penală și anume, Potrivit art. 275 alin. 1 din Codul Penal, „Sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani”.

Toate celelalte aproximativ cincisprezece parapete din beton se află pe aceleași poziții, unele pe spațiile interzise circulației, marcate cu linii paralele albe și contur, altele pe colțul trotuarelor, blocând în continuare accesul pietonal și al persoanelor în scaun rulant sau al părinților cu copii în cărucior și punând în continuare în pericol sănătatea și integritatea participanților la trafic, fie șoferi, motocicliști, bicicliști sau pietoni.

Atât au înțeles, atât pot, atât gândesc, atât fac!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.