Acasă Caleidoscop I love Barcelona

I love Barcelona

790
0

Cătălina GHERASIM ■

Pentru a începe cum se cuvine noul an aleg o destinație perfectă, exact cum mi-aș  dori să fie anul 2023 – Barcelona al doilea cel mai mare oraș al Spaniei, după Madrid.

Din momentul în care am ales acest oraș, toate lucrurile au venit de la sine, cumpărând cu trei zile înaintea plecării biletele de avion al căror preț a fost de 1000 de lei iar cazarea cu o zi înainte aceasta  având același preț pentru trei nopți.

Hotelul Ilunion Auditori, localizat foarte aproape de Arcul de Triumf, Sagrada Familia, Parc de Ciutadela și gară l-aș recomanda tuturor turiștilor care doresc să viziteze acest oraș în primul rând datorită faptului că se află foarte aproape de majoritatea stațiilor pentru transportul în comun, dar și pentru că este foarte curat iar comportamentul angajaților este ireproșabil.

Aterizez în Barcelona la ora unsprezece, de la aeroport până la hotel am mers cu metroul, achiziționând online chiar înainte de plecare  Hola Barcelona Travel Card pentru 72 de ore- 20 de euro care oferă posibilitatea călătoriei cu majoritatea mijloacelor de transport în comun indiferent de numărul călătoriilor efectuate.
Nu este timp de pierdut, așa că primul obiectiv turistic este reprezentat de Sagrada Familia  cea mai impresionantă biserică din lume și cel mai vizitat obiectiv turistic din Barcelona, deși se lucrează la ea din anul 1882, este încă neterminată, actualul arhitect preconizând că finalizarea construcției va fi în anul 2026 când se vor împlini 100 de ani de la moartea lui Antonio Gaudi-el susținea că Sagrada Familia este misiunea sa divină, spunând că Dumnezeu, clientul său nu se grăbește să își vadă biserica terminată.În interior se află mormântul lui Antoni Gaudi care a murit, din păcate, la câteva zile după ce fusese lovit de un tramvai.Deoarece era îmbrăcat foarte modest,lumea a crezut că este cerșetor și nu i-au dat importanță.După minute de agonie, un polițist l-a dus la spital, unde doctorii nu i-ar fi acordat îngrijiri specifice. Pentru a evita imensa coadă de la casa de bilete, acestea se pot cumpăra online.

Microbiștii se pot bucura de asemenea de numeroase articole sportive cu sigla Futbol Club Barcelona dintr-un magazin care se află lângă biserică.

Următoarea oprire este la Arcul de Triumf, acesta celebrează progresul artistic, științific și economic, construit de arhitectul Josep Vilaseca i Casanovas ,la capătul unei largi promenade, se regăsește  Parc de la Ciutadella.Aici puteți admira cascada ce prezintă câteva similitudini cu Fontana di Trevi, Castelul Tres Dragons și Zoo Barcelona. De asemenea vă puteți bucura de o plimbare cu barca printre rațe sălbatice, lebede  și chiar guțani pe un mic lac din incinta acestui parc, iar dacă plimbările cu barca nu vă sunt pe plac, vă recomand să serviți un picnic în compania muzicanților ambulanți din acest parc.

Vremea este perfectă, iar plimbarea continuă prin cartierul gotic cu străduțe medievale înguste pe care te pierzi neîncetând să admiri clădirile, barurile, și magazinele pentru suveniruri. Toate drumurile duc la Catedrala Santa Eulalia, catedrală gotică splendidă situată pe cel mai înalt punct al cartierului gotic. În imediata apropiere se află un alt obiectiv turistic de poveste-Cappella di Santa Agata-renumită pentru Altare del Connestabile(altarpiece) de Jaume Huguet, care este considerată una dintre cele mai bune lucrări ale picturii catalane.

Prima zi se încheie pe La Rambla- o stradă pietonală ce leagă piața Catalunya de Monumentul lui Cristofor Columb. După atâtea biserici vizitate, aleg să vizitez Muzeul erotic din Barcelona în care descopăr o altă față a lui Picasso, Dali sau a  Regelui Alfonso XIII.

A doua zi, începe la altitudine- telefericul din Montjuic o experiență ce nu trebuie ratată. Pentru doar 15 euro atât pentru urcare cât și pentru coborâre te poți bucura de o fascinantă vedere panoramică asupra Barcelonei. Am urcat până la cea de-a doua stație Castelul Montjuic ce poate fi vizitat contra unui cost de 10 euro.
Ulterior, pașii mă îndreaptă către Muzeul Național de Artă Catalana  ce se află deasupra fântânilor din Montjuic. Este catalogat de mulți drept cel mai bun muzeu din Barcelona. Aici sunt expuse opere de artă catalana în stil gotic, renascentist și românesc dintre secolele al XI-lea și al XVIII-lea. La baza treptelor se află Fântâna Magică locul unde se  desfășoară fascinante spectacole de apă, culoare şi muzică.
Timpul nu stă în loc,iar obiectivele turistice sunt foarte multe, astfel încât nu zăbovesc prea mult și mă orientez spre un alt obiectiv turistic de neratat Reciento Modernista de Sant Pau -Vechiul Spital al Sfintei Cruci și al Sfintei Păci (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau) este un fost complex medical construit între anii 1905 și 1930 ce în anul 1997 a primit statutul de membru al Patrimoniului Universal UNESCO.

În ultima zi a acestei incursiuni profit de fiecare minut, primul obiectiv turistic pe care îl vizitez este reprezentat de Casa Vicens opera arhitectului Antoni Gaudí ce este considerat a fi primul său proiect major.
După un scurt traseu cu autobuzul ajung la Casa Milla, construită pentru un cuplu proaspăt căsătorit, ea fiind o văduvă bogată care şi-a dorit o casă impunătoare, primele schiţe ale edificiului sunt realizate chiar în atelierul lui Gaudi din Sagrada Familia. Un alt proiect finalizat al cunoscutului arhitect este reprezentat de Casa Batllo. Numele local al clădirii este Casa dels ossos (Casa Oaselor).Balcoanele seamănă cu niște măști de teatru, iar acoperișul a fost comparat cu balaurul ucis de Sfântul Gheorghe, patronul spiritual al Catalaniei.
Mă opresc  câteva minute pentru a admira Piața Reial presărată cu palmieri imenși, în inima căreia se află fântâna Trei Haruri.
La o foarte mică distanță de Piața Reial se află o explozie de culori- Mercat de Sant Josep de la Boqueria, poate cea mai cunoscută piață din Barcelona de unde pot fi achiziționate fructe, legume și pește proaspăt.

Cum aș putea încheia această aventură, dacă nu la un rooftop savurând un cocktail cu origini spaniole- sangria care în spaniolă înseamnă sânge? La nivelul 7 al Hotelului Colon se află restaurantul care oferă o minunată priveliște asupra Catedralei Gotice numită La Seu.Biserica a fost numită după sfânta ce patronează orașul Barcelona – Sfânta Eulalia. Numele oficial al acestei catedrale din Barcelona este Catedral de la Santa Creu i Santa Eulalia, care în catalană înseamnă Catedrala Sfintei Cruci și a Sfintei Eulalia.

Cu siguranță mă voi întoarce în Barcelona și voi vizita obiectivele turistice pe care timpul nu mi-a permis să le ating precum Parcul Guell, Camp Nou și Mănăstirea Montserrat.

La sfârșitul acestei vacanțe pot spune doar atât „I love Barcelona”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.