Acasă PAMFLET Pe litoral a apărut ţânţarul tigru asiatic!

Pe litoral a apărut ţânţarul tigru asiatic!

2087
0

Dan MIHĂESCU ■

● POTCOVĂRIA LU’ DAN ●

Luni după-amiază, pe la ora 18.00, la vremea la care liberalii în frunte cu primul-ministru, Florin Cîţu, Preşedintele Camerei Deputaţilor şi încă lider al PNL, Ludovic Orban, ministrul Apărării Naţionale, Ciucă, primarul Clujului, Boc, parlamentari, primari, consilieri aleşi şi nealeşi, câtă şi mai câtă floare-fără asemănare, se întruniseră în Comitetul de Coordonare Judeţean pentru alegerea unui nou Birou Permanent Judeţean, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, eu m-am trezit să strig după ajutor, căci am fost atacat de un val agresiv de ţânţari, în timp ce-mi beam ceaiul, în curte.

Foto Dan MIHĂESCU

La început am încercat să ţin piept agresiunii cu spray-uri repelente, cu spirale fumigene şi dispozitive electronice de bruiaj, dar nimic. Pe sub masă şi pe deasupra, pe picioare, pe braţe, pe frunte chiar şi pe buză ‘samalioturile’ veninoase mi-au produs flictene mari, cât monedele de 5 lei, din cele pe care le strângeam în sticlele de lapte.

Disperat să scap din asalt am început să tai aerul precum un dirijor temperamental adulat de public şi să-mi plesnesc gambele ca într-un dans de ceardaş căci de acuma eram care pe care şi, cel puţin pe unul l-am dovedit. Iniţial, când am privit la ce mi-a rămas în palmă, strivit, m-a cuprins tristeţea…Era frumos şi nu ştiu cum naiba nici nu apucase să se înfrupte…Atletic, filiform şi tărcat întocmai, întocmai… La dracu! despre ăsta aflasem anul trecut că a năpădit Bucureştiul, este ţânţarul tigru asiatic. Halal să ne fie! Mă apuc să fac poze şi le trimit cu explicaţie, ca să alertez persoane responsabile, zic eu. Îi trimit o poză, pe WatsApp, lui Adrian Bîlbă – Dr. Planet, că ăsta are opinii oricând şi despre orice, o alta lui Horia Constantinescu – ditamai bossu din Primărie că ăsta se preocupă de toţi şi de toate şi la fel are mereu câte o răfuiala. Zic ia de aici Horică, răfuieşte-te şi cu ăştia, poate le faci sens unic afară din oraş sau din judeţ, mai bine, şi ultima poză, cu dedicaţie, chiar jupânului, primarului Chiţac, că are răspundere, la naiba!

Nu trece mult timp şi-mi răspunde dr. Bîlbă, de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, care faţă de textul trimis de mine:”Invazie de ţânţari din specia tigru asiatic în Constanţa, zona Tomis III-City Mall-Stadion Gh. Hagi”, vine cu completarea „Aedis albopictus”, adică vezi doamne l-am poreclit şi el i-a dat denuimirea ştiinţifică, de catalog. Îi zic:”A, merci, de asta duceam lipsă, de denumirea latină”. Vede că insist, îşi revine omu’ şi adaugă, ca să mă liniştească: „Poate să fie chiar aegypti, o specie mult mai periculoasă decât cel tigru asiatic”, care aduce febra Denghe şi altele câte şi mai câte. „Ar trebui mai multe poze”, îmi sugerează omul de ştiinţă, din el. Ce să zic, mă apuc să fac documentare pentru Animal Planet?

Şi, ca un făcut, intră şi amicu’ Horică pe fir imediat şi îmi trimite un emoticon după chipul şi asemănarea sa, cu un ochelarist frecându-şi barba, solomonic. Bine boss, de atât ai fost în stare, n-ai ajuns la alfabetul latin ai rămas doar la pictograme? îi răspund. Mişcat de dojeana mea amicală, Constantinescu îşi ia în serios rolul de edil, totuşi, şi raportează în eter: „Se stropeşte zilnic!”, şi după care-şi revine din năuceală continuă cu miticismele-i specifice: „Tigru, ne tigru să-i urăm bine ai venit! Românu-i primitor!” Aşa să-ţi ajute Dumnezeu, Horică, zic şi eu!

Cât despre amicul Vergil, mucles total, ce naiba de asta se împiedica el când era cu mai marii statului şi partidului? Şi pe urmă n-am zis eu că defecţiunea-i la Constanţa? Păi pân-o ajunge tigru la Eforie să îmbuce din primar, mai hăt! Dar până una alta, vorba lui, hai să ne purtăm singuri de grijă, ca să nu ne fie şi mai rău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.