Acasă Politic MOBUTU ÎNVINGĂTORUL!

MOBUTU ÎNVINGĂTORUL!

1039
0
Sursă foto: THE CANADIAN PRESS/Nathan Denette
Sursă foto: THE CANADIAN PRESS/Nathan Denette

Alin ALEXANDRU ■

Ottawa, în fața Parlamentului, miezul zilei de vineri. Mii de polițiști adusi de peste tot își arată bastoanele, pe clădiri lunetiști în poziție de tragere. Dronele survolează și înregistrează toate mișcările, mașini de război își ambalează amenințător motoarele. Televizoarele urlă de plăcere, în studiouri diferiți foști purtători de caschete militare își dau cu părerea despre tacticile forțelor de ordine. Reporterițe excitate raportează câte o noua arestare. Nenorocitul cu cătușe este înfățișat ţării întregi.

Nu, nu este o imagine de film. Nu, nu este o luare de ostatici. Este doar câmpul de luptă pe care Măria Sa Mobutu Seseseko Wazabanga Justin III al Canadei și-a trimis toate organele să înfrăngă convoiul camionagiilor, descriși în fiecare zi drept dușmanii poporului, teroriști, white suprematiști, fringe people, trumpiști, naziști – tot ce are Canada mai negru. Numai el Mobutu este curat, alb și are dreptate.

Foto: Eugen Baboi

Ar fi fost și culmea ca el Mobutu, ascuns în bunkărul secret și servind homari proaspeți de Alaska, să se împiedice de niște bieți șoferi. El, fiul lui taică-său de la care a moștenit doar aroganța nu și creierul, doar el știe ce-i mai bine pentru populimea canadiană. Și dacă mușchii lui vor, trebuie să prezinți pașaportul libertății și nevestei ca să intri în casă.

Bravo Mobutule, ești aproape de o victorie mare! Și nu scăpa ocazia să-i prezinți pe nenorociții arestați poporului. Să fie supuși oprobiului public. Merge și o Săptămăna a Urii.

Nu pot să mă întind mult pentru că doar scriind simt senzația de vomă.

Foto: Eugen Baboi

N. R. Între timp, cumpănind asupra deficitului de imagine şi reculului înregistrat pe fondul Marşului Libertăţii iniţiat de şoferii de autocamioane şi rostogolit ulterior într-o veritabilă mişcare populară de contestare a guvernului ce a cuprins întreaga ţară şi toate categoriile sociale, inclusiv agricultorii şi zonele rurale, insolitul prim ministru a pus la cale o nouă strategie de cosolidare a bazei electorale ce pare s-o fi pierdut. Astfel, potrivit Business Standard, din 15 februarie, Justin Trudeau a anunţat că Guvernul intenţionează să aprobe o nouă lege pentru a permite în următorii trei ani realizarea unui plan eşalonat pentru atragerea în Canada a 1, 3 milioane de imigranţi, declaraţia oficială precizând că scopul este de a relansa economia naţională, afectată de criza pandemică. Se ştie însă că aceştia vor fi noii asitaţi sociali până când se vor integra pe piaţa muncii din Canada, deci masă de manevră şi de presiune pentru politicienii de la putere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.