Acasă Eveniment Aripi frânte: Un MiG 21 LanceR s-a prăbuşit în judeţul Constanţa

Aripi frânte: Un MiG 21 LanceR s-a prăbuşit în judeţul Constanţa

979
0
MiG 21 LanceR Sursa foto Agerpres

Dan MIHĂESCU ■

Un interceptor MiG 21 LanceR din dotarea Bazei Aeriene 86 Borcea „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” a dispărut de pe radar miercuri seară, la ora 20.03, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei din judeţul Constanţa, la scurt timp după ce decolase de pe pista Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu, informează Biroul de presă al ministerului Apărării Naţionale.

Conform sursei citate, miercuri, 2 martie, ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei Aeriene 86 ce decolase în jurul orei 19.50 de la Mihail Kogălniceanu pentru executarea unei misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control şi trei minute mai târziu a dispărut de pe radar.            

Nu sunt unformaţii, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei iar autorităţile au declanșat de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit spre zona desemnată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.